Het WS receptentopic
- Voleuse
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
- Locatie: R'dam
Re: Het WS receptentopic
Klinkt lekker maar ook een beetje raar. Ik ga het proberen
Trouwens, ik zoek nog dat recept van de tzatziki op het oudejaarsfeestje. Die was lekkerrrr!
Trouwens, ik zoek nog dat recept van de tzatziki op het oudejaarsfeestje. Die was lekkerrrr!
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
- kitten
- Berichten: 322
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Het WS receptentopic
Die was van Bregje en Tommie en het geheime ingrediënt was VEEL KNOFLOOK!!!1one.
Re: Het WS receptentopic
Hey jerry, dat is die die midi lekker vond he?
Handig dat ie nu hier staat, zal m eens uitprinten en dan laten slingeren. Op haar buro ofzo
Handig dat ie nu hier staat, zal m eens uitprinten en dan laten slingeren. Op haar buro ofzo
- JerryM
- Berichten: 0
- Lid geworden op: 19 okt 2009, 07:51
Re: Het WS receptentopic
Dit is de versie met kaas, en ik moet zeggen dat de kaas 'm echt wel lekkerder maakt.
"You see this? This is what you want, but you can't have.... unless I let you."
- STM
"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln
- STM
"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln
- Daantje
- Berichten: 43
- Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
- Locatie: Goois Meisje
- Contacteer:
Re: Het WS receptentopic
Hier het recept voor de kaneelbroodjes:
Deeg
0,3l melk
125g suiker
25g verse gist (of één pakje instant gist)
1 ei
¼ theelepel zout
2 theelepels gemalen kardemon
500g tarwebloem
90 gram zachte boter
extra bloem voor bestuiven
Vulling
90g boter (smeerbaar)
4 eetlepels suiker
1 eetlepel gemalen kaneel
schil van 1 citroen
Invetten en versiering
1 ei
geschaafde amandelen
parelsuiker
Bereiding
Maak de melk handwarm, doe de gist suiker, ei zout en kardemon erdoor. Meng met tweederde van de bloem en de boter. Voeg de rest van de bloem toe en kneed totdat het deeg loslaat van de randen van de kom. Bedek met een vochtige theedoek en laat rijzen tot het volume is verdubbeld.
Doe het deeg op het aanrecht en rol het uit tot een lap van ongeveer 30x70cm. Smeer de boter erover uit maar laat aan de bovenrand zo'n 3cm vrij. Strooi de kaneel en suiker over het beboterde deel. Rasp de schil van de citroen gelijkmatig over het deeg.
Bevochtig de niet beboterde rand van het deeg met wat water en rol de lap deeg op en zorg ervoor dat de rand onderop ligt. Snijd de rol in plakken van zo'n 3cm dik en leg deze op bakpapier. Laat afgedekt rijzen tot bijna dubbele hoogte.
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bestrooi met wat parelsuiker en geschaafde amandelen. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden, 12 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
Deeg
0,3l melk
125g suiker
25g verse gist (of één pakje instant gist)
1 ei
¼ theelepel zout
2 theelepels gemalen kardemon
500g tarwebloem
90 gram zachte boter
extra bloem voor bestuiven
Vulling
90g boter (smeerbaar)
4 eetlepels suiker
1 eetlepel gemalen kaneel
schil van 1 citroen
Invetten en versiering
1 ei
geschaafde amandelen
parelsuiker
Bereiding
Maak de melk handwarm, doe de gist suiker, ei zout en kardemon erdoor. Meng met tweederde van de bloem en de boter. Voeg de rest van de bloem toe en kneed totdat het deeg loslaat van de randen van de kom. Bedek met een vochtige theedoek en laat rijzen tot het volume is verdubbeld.
Doe het deeg op het aanrecht en rol het uit tot een lap van ongeveer 30x70cm. Smeer de boter erover uit maar laat aan de bovenrand zo'n 3cm vrij. Strooi de kaneel en suiker over het beboterde deel. Rasp de schil van de citroen gelijkmatig over het deeg.
Bevochtig de niet beboterde rand van het deeg met wat water en rol de lap deeg op en zorg ervoor dat de rand onderop ligt. Snijd de rol in plakken van zo'n 3cm dik en leg deze op bakpapier. Laat afgedekt rijzen tot bijna dubbele hoogte.
Bestrijk de broodjes met losgeklopt ei en bestrooi met wat parelsuiker en geschaafde amandelen. Bak ze in een voorverwarmde oven op 200 graden, 12 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
- Voleuse
- Berichten: 57
- Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
- Locatie: R'dam
Re: Het WS receptentopic
Ik heb vandaag http://www.jamieoliver.nl/recipes/pasta ... doperwtjes <-- die versie op pasta carbonara gemaakt. Omnomnom!
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
- JJV
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
- Locatie: amsterdam
Re: Het WS receptentopic
Bananebrood. ( volgens mn meegeleverde boekje bij mn broodbakmachien )
½ maatbeker/ theeglas warm water
1 eetlepel olie
3 eetlepels honing
1 ei
½ theelepel vanille (ik gebruik vanillesuiker)
1 maatbeker volkorenmeel
1¼ maatbeker broodmeel
1 kleine banaan, in plakjes
1½ theelepel maanzaad
½ theelepel zout
1½ theelepel droge gist
maatbeker/ theelepel/eetlepel waren meegeleverd bij de machien
dit zou een 675gr brood moeten worden
eigen ervaring: banaan mag rustig meer. maanzaad mag uit de losse pols op smaak
(geen drugtest doen na eten van dit brood)
programma broodbakmachien zet ik meestal 'standaard'
maar 'zoet brood' is ook gelukt
mensen die een 'theeglas' gebruiken ipv een maatbeker: te weinig water levert vaak alsnog een goed brood op, te veel water wordt t net een spons.
½ maatbeker/ theeglas warm water
1 eetlepel olie
3 eetlepels honing
1 ei
½ theelepel vanille (ik gebruik vanillesuiker)
1 maatbeker volkorenmeel
1¼ maatbeker broodmeel
1 kleine banaan, in plakjes
1½ theelepel maanzaad
½ theelepel zout
1½ theelepel droge gist
maatbeker/ theelepel/eetlepel waren meegeleverd bij de machien
dit zou een 675gr brood moeten worden
eigen ervaring: banaan mag rustig meer. maanzaad mag uit de losse pols op smaak
(geen drugtest doen na eten van dit brood)
programma broodbakmachien zet ik meestal 'standaard'
maar 'zoet brood' is ook gelukt
mensen die een 'theeglas' gebruiken ipv een maatbeker: te weinig water levert vaak alsnog een goed brood op, te veel water wordt t net een spons.
~\v/~
Re: Het WS receptentopic
Voleuse schreef:Trouwens, ik zoek nog dat recept van de tzatziki op het oudejaarsfeestje. Die was lekkerrrr!
Idd, veel moeilijker is het niet, maar dan hier het recept:kitten schreef:Die was van Bregje en Tommie en het geheime ingrediënt was VEEL KNOFLOOK!!!1one.
1 komkommer geschild
halve liter griekse yoghurt
verse knoflook (ik doe er denk ik stuk of 5 grote tenen in, doe het altijd een beetje op gevoel)
dille
peper
beetje olijfolie
Snij de komkommer in kleine stukjes (ik verwijder altijd de zaadjes), of rasp hem fijn (dan goed uitkneipen anders zit er teveel water nog in).
Doe de yoghurt erbij.
Knijp de knoflook uit of hak het heel fijn als je geen knoflookpers hebt (met een rasp kan ook trouwens).
Wat peper er in en de dille
scheutje olijfolie
Alles mengen.
Ik maak het altijd een tijdje van te voren, want dan kan de knoflook zo lekker intrekken
Als je niet zeker weet hoeveel knoflook je wil gebruiken, doe er dan eerst wat minder in, later bijvoegen is zo gedaan. Hou bij het proeven wel rekening mee dat het dus iets sterker wordt als het een tijdje staat.
- JJV
- Berichten: 268
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
- Locatie: amsterdam
Re: Het WS receptentopic
volgens mij ben ik net religieus geworden.. oooo myyyy gooooth..
ehm:
snij een ananas in parten en haal de schil er af, (denk erom dat de kern hoofdpijn veroorzaakt)
( t hoort in een römertoph, maar aangezien die moet voorweken doe ik t in een gewone ovenschaal met alu folie)
parten ananas in de schaal
1 theelepel piment er over, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, 4 eetlepels (bruine)rum, 3 eetlepels bruine bastard suiker , afdekken met geraspte kokos
20 minuten op 220 graden in de oven daarna 10 minuten zonder folie/deksel om de kokos wat kleur te geven.
ik dien t op met roomijs
en eh
ha le lu ja
dus
ehm:
snij een ananas in parten en haal de schil er af, (denk erom dat de kern hoofdpijn veroorzaakt)
( t hoort in een römertoph, maar aangezien die moet voorweken doe ik t in een gewone ovenschaal met alu folie)
parten ananas in de schaal
1 theelepel piment er over, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, 4 eetlepels (bruine)rum, 3 eetlepels bruine bastard suiker , afdekken met geraspte kokos
20 minuten op 220 graden in de oven daarna 10 minuten zonder folie/deksel om de kokos wat kleur te geven.
ik dien t op met roomijs
en eh
ha le lu ja
dus
~\v/~
- cinderella
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 10:58
- Locatie: Overijssel
Re: Het WS receptentopic
Voor wie de kipblokjes lekker vonden: het recept staat hier. Ik heb voor vandaag de kip in blokjes gesneden, en met wat zout, peper en olijfolie in het bakje van de kipfilet gemengd, en het daarna in een koekenpan met anti-aanbaklaag gebakken. De jerksaus erbij in de pan gedaan, en op laag vuur laten inkoken.
De yoghurt erbij:
Griekse yoghurt (of dikke Turkse?) even goed losroeren. Zout en flink wat fijngesneden koriander naar smaak. Wat olijfolie erdoor en sap van limoen om het wat frisser te maken.
De yoghurt erbij:
Griekse yoghurt (of dikke Turkse?) even goed losroeren. Zout en flink wat fijngesneden koriander naar smaak. Wat olijfolie erdoor en sap van limoen om het wat frisser te maken.
toen doet er nu niet meer toe
- Jezebel
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 11 mei 2011, 08:32
Re: Het WS receptentopic
Het recept van de worteltjescake wilde ik gister al hier zetten, maar voor ik dat kon doen werd ik een beetje afgeleid... Dus bij deze:
Voor de cake:
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g suiker
3 eieren
200 g wortels (bospeen, ongeveer 5)
1 zakje vanillesuiker
50 ml olie
kaneel
Voor het witte laagje ertussen:
50 g roomkaas (philadelphia of soortgelijk)
30 g boter
poedersuiker
1) klop de eieren en de suiker tot een romige massa
2) voeg het zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en de kaneel toe
3) rasp de wortels en doe die met de olie bij het beslag
4) giet het beslag in een (goed ingevette!) bakvorm, en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar op 180 graden
Topping:
meng de zachte boter met de philadelphia en doe er zoveel poedersuiker bij dat het, als je het roert, in een soort lobbige punten blijft staan.
Wij hadden nu een dunne cake gebakken en de topping tussen twee lagen cake gedaan om het goed te kunnen vervoeren, maar het kan er natuurlijk ook bovenop.
Voor de cake:
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g suiker
3 eieren
200 g wortels (bospeen, ongeveer 5)
1 zakje vanillesuiker
50 ml olie
kaneel
Voor het witte laagje ertussen:
50 g roomkaas (philadelphia of soortgelijk)
30 g boter
poedersuiker
1) klop de eieren en de suiker tot een romige massa
2) voeg het zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en de kaneel toe
3) rasp de wortels en doe die met de olie bij het beslag
4) giet het beslag in een (goed ingevette!) bakvorm, en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar op 180 graden
Topping:
meng de zachte boter met de philadelphia en doe er zoveel poedersuiker bij dat het, als je het roert, in een soort lobbige punten blijft staan.
Wij hadden nu een dunne cake gebakken en de topping tussen twee lagen cake gedaan om het goed te kunnen vervoeren, maar het kan er natuurlijk ook bovenop.
There's a room inside your gut
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets
- JerryM
- Berichten: 0
- Lid geworden op: 19 okt 2009, 07:51
Re: Het WS receptentopic
Hij was lekker!
"You see this? This is what you want, but you can't have.... unless I let you."
- STM
"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln
- STM
"You can't trust everything you read on the internet."
- Abraham Lincoln
- Peter^
- Berichten: 146
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:36
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Het WS receptentopic
Dat moet mijn meisje maar eens gaan proberen. Die van jou was erg lekker Jezebel!
Geniet van de positieve momenten.
Re: Het WS receptentopic
De kipblokjes waren erg lekker!
Ik ga het zeker uitproberen thuis.
Van de worteltjes taart heb ik ook genoten.
Normaal gesproken pak ik niet snel taart/cake, maar dit was erg lekker.
Ik ga het zeker uitproberen thuis.
Van de worteltjes taart heb ik ook genoten.
Normaal gesproken pak ik niet snel taart/cake, maar dit was erg lekker.
- Jezebel
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 11 mei 2011, 08:32
Re: Het WS receptentopic
Dank jullie:) Maar eigenlijk komt de eer Rode Baron toe, hij heeft die van de lentemeet gebakken
There's a room inside your gut
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets