Het WS receptentopic

OT = Off Topic. Alles wat niets met BDSM te maken heeft dus...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Voleuse
Berichten: 57
Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
Locatie: R'dam

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Voleuse »

Ik doe het altijd zonder ei (en suiker). Is dat voor de smaak ofzo?
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
Guardian_s

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Guardian_s »

Winterse runderlappen

Benodigd:

Doorregen- of sukadelappen naar behoefte
Vleeskruiden (naar smaak)
1 of 2 uien (naar smaak)
1 a 2 tenen knoflook (naar smaak)
kruidnagelen (naar smaak)
Laulierbladen (naar smaak)
Boter, olie of een bak/braad product

Braadpan
Koekenpan

Bereiding:

Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en wrijf ze in met de vleeskruiden.
Pel en snijd de ui(en)
Pel de knoflook
Verwarm zowel de koeken- als de braadpan goed
Doe in beide een beetje boter etc. en laat goed heet worden.
Bak de runderlappen in de koekenpan goed aan
Fruit intussen in de braadpan de ui glazig en pers de knoflook daarbij, samen met de kruidnagel en laurier.
Blus de lappen af met een forse scheut Glühwein en leg de lappen daarna in de braadpan.
Giet het vocht uit de koekenpan ook in de braadpan en voeg eventueel nog wat water toe.
Het geheel op (zeer)laag vuur 3 tot 3½ laten sudderen, af en toe de lappen even draaien.

Heerlijk bij hutspot, eet smakelijk.
Gebruikersavatar
Daantje
Berichten: 43
Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
Locatie: Goois Meisje
Contacteer:

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Daantje »

Ik zou het vlees in dezelfde pan aanbraden als die waar de uien in gaan. Eerst de uien aanfruiten, dan eruit scheppen en even apart houden en vervolgens het vlees in de uienjus.

Heeft iemand een goed Nasi-Goreng recept? Ik heb zin in nasi met de hele rambam: gebakken uitjes, pindasaus, komkommer en een gebakken ei erboven op. Maar voor de nasi zelf weet ik niet hoe ik dat maak, heb het nooit gedaan namelijk. :bloos: Mama-D gebruikt zo'n pak nasi groenten, maar wat kruiderij betreft zou ik het niet weten.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
Gebruikersavatar
JJV
Berichten: 268
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
Locatie: amsterdam

Re: Het WS receptentopic

Bericht door JJV »

sambal, knoflook, ketoembar en djinten. (gedroogde koriander en gedroogde komijn, verhouding 3 :1)
beetje garnalen en of krab voor de afmaak
verder wat ketjap

c'est tout

om t in zn geheel te noemen:
ui en prei
en wat hamlapjes

ow en rijst, natuurlijk
Laatst gewijzigd door JJV op 11 feb 2013, 20:00, 1 keer totaal gewijzigd.
~\v/~
Gebruikersavatar
cinderella
Berichten: 95
Lid geworden op: 09 aug 2009, 10:58
Locatie: Overijssel

Re: Het WS receptentopic

Bericht door cinderella »

Daar blijf ik altijd zo'n zakje of een boemboe voor gebruiken. Zo'n zakje dat je eerst moet wellen in heet water is wat dat betreft nog steeds favoriet. Ook gewoon omdat mijn moeder dat ook deed, en dat dus "lekker ouderwets zoals thuis" smaakt.
toen doet er nu niet meer toe
Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 35
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Mack »

juffie schreef:Mack, mag ik het recept van je champignon-roomsaus From scratch?
En ehhh tsja, het was niet alleen "from scratch" maar ook "à l'improvise".

Ik had namelijk een kilo erg lekkere champignons gekocht bij de makro en daar moest wat mee gebeuren voordat ze gingen verpieteren.
Daarnaast hadden we ook nog port-mediteranekruiden-marinade over die we voor de paardenvleesbarbecuespiesjes (met dubbele woordwaarde graag ;) ) hadden gebruikt.

Dusch...

Snij een paar sjalotjes in reepjes en fruit ze glazig.
Snij de champignons in plakjes en voeg ze aan de sjalotjes toe.
Plens daar de marinade bij (en vraag me niet naar hoeveelheden...)
Laat dat een tijdje smoren tot de champignons goed geslonken zijn en er veel vocht in de pan staat.
Schep het merendeel van de champignons over naar een andere bak om voor toekomstige kookprojecten te gebruiken.
Gooi een hoeveelheid crème-fraîche bij het champignonvocht.
Bind het (kinky :D ) met een klein beetje bloem.
Doe er veul vers gemalen peper en een klein beetje honing bij.

Yum!
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
Gebruikersavatar
juffie
Site Admin
Berichten: 317
Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
Locatie: Omgeving Tiel

Re: Het WS receptentopic

Bericht door juffie »

Klinkt goed, linkje naar die marinade? Of iets soortgelijks?
MILF :grin_ani:
Gebruikersavatar
Mack
Berichten: 35
Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Mack »

Die marinade was inderdaad een soortgelijk verhaal, uit de losse pols dus.

Rode port, olijfolie, tijm, oregano, marjoraan, rozemarijn, zout & peper. Zoiets...

Maar als je het puur voor de champignons gaat gebruiken kun je ook witte wijn nemen, dat combineert heel goed.
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
Gebruikersavatar
juffie
Site Admin
Berichten: 317
Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
Locatie: Omgeving Tiel

Re: Het WS receptentopic

Bericht door juffie »

Ah! Ga ik proberen! Thanx
MILF :grin_ani:
funga{MrPaul}

Het WS receptentopic

Bericht door funga{MrPaul} »

Wij maken champignonsaus altijd met jenever (even flamberen ook) en dat is ook heerlijk :-D
Gebruikersavatar
eireann
Site Admin
Berichten: 326
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
Locatie: Den Bosch

Re: Het WS receptentopic

Bericht door eireann »

Ravelijne, stomme vraag waarschijnlijk; dat bevroren banaan in de blender die je in het afvaltopic noemde; is dat echt zo simpel?
Banaan in de vries (zonder schil?) en als die bevroren is in de blender. verder niks erbij?
**Self Rescuing Princess**
Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Ravelijne »

Zo simpel! Zonder schil idd en van te voren in stukjes/schijfjes snijden is wel zo makkelijk en fijner voor de keukenmachine. Als je vriezer heel koud staat even een paar minuutjes wachten (maar niet tot het ontdooit is want dan wordt het een vieze massa). Zelfs dan klinkt het nog alsof je keukenmachine het niet aan kan. Maar de mijne (staafmixer met blender/hakmolen achtige attachment) leeft nog gewoon. Als je het resultaat aan mensen voorzet geloven ze niet dat het maar 1 ingrediënt is. :)

Het is ook heel lekker om er een paar druppels vanille essence door te mengen of een paar verse aardbeien etc. etc., maar het hoeft niet. Gewoon bevroren banaan op de een of andere manier pureren is genoeg. :)
chats

Re: Het WS receptentopic

Bericht door chats »

Ikke nieuwsgierig... meteen maar een banaan zonder schil en in stukken in de vriezer gestopt :hypocrite:
Gebruikersavatar
Ravelijne
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43

Re: Het WS receptentopic

Bericht door Ravelijne »

Hoop dat je het lekker vindt! Met een uurtje of zo zou hij al goed moeten zijn. :)
Gebruikersavatar
eireann
Site Admin
Berichten: 326
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
Locatie: Den Bosch

Re: Het WS receptentopic

Bericht door eireann »

En kan je het dan gepureerd en al ook weer terug de vriezer in mikken om later op te eten?
**Self Rescuing Princess**
Plaats reactie