Wat eten we vandaag?
- chell
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Omdat koken helend werkt (en comfort food ook):
rendang, nasi kuning, sajoer boontjes, piendang telor (Indische eitjes) en zoetzure komkommer.
rendang, nasi kuning, sajoer boontjes, piendang telor (Indische eitjes) en zoetzure komkommer.
- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
Ik had teveel verjaardagsboodschappen gedaan, wij eten wat over is: stokbrood met smeersels, gehaktballetjes met mayo of satésaus, stukjes kaas en worst, komkommer
**Self Rescuing Princess**
- Mack
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21
Re: Wat eten we vandaag?
Het restje van de lamsstoofschotel die ik dinsdag met Ravelijne gegeten had.
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
- chell
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Baked feta, met tomaatjes, rode ui en broccoli. Griekse gegrilde kip, tzatziki en flatbread. Briljant hoe lekker feta wordt als je het in de oven gooit.
- Daantje
- Berichten: 43
- Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
- Locatie: Goois Meisje
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Kip van, eh... wel mezelf! Ik had het al zó lang niet meer gemaakt dat het recept niet eens in mijn online receptenmap stond, maar ik het hier moest opzoeken
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
- chell
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Oeh lekker! Ik heb hem drie weken geleden nog gemaakt, erg geslaagd.
(En vanavond eten we diepvries kebab en zoete aardappel frietjes. Koken op vakantie is toch altijd behelpen...)
(En vanavond eten we diepvries kebab en zoete aardappel frietjes. Koken op vakantie is toch altijd behelpen...)
- chell
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Poke bowl (hoe zou dát nou komen?)
- cinderella
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 10:58
- Locatie: Overijssel
Re: Wat eten we vandaag?
Morgen pulled pork, want ik heb nu 3,3 kg varkenshouder in de oven staan.
Daarna wordt het avontuurlijker, want er moet ook nog iets gedaan worden met poten en een kop.
Daarna wordt het avontuurlijker, want er moet ook nog iets gedaan worden met poten en een kop.
toen doet er nu niet meer toe
- juffie
- Site Admin
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
- Locatie: Omgeving Tiel
Re: Wat eten we vandaag?
Iemand nog een lekker recept voor kerst? Ik ben een beetje inspiratieloos.
MILF
- puppie
- Berichten: 91
- Lid geworden op: 10 aug 2009, 11:42
Re: Wat eten we vandaag?
Wij gaan dit jaar voor een tapas buffet Teveel kinderen om aan tafel te zitten
- chell
- Berichten: 155
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Als alles goed gaat eten wij pompoensoep - eendenborstfilet en eendenmousse met rode portsaus - hertenwangen met pastinaakpuree, paddestoelen, geglaceerde worteltjes en een salade met vijgen en walnoot - tiramisu in een kopje (met zelfgebakken lange vingers).
En dan nog een avond gourmetten.
En dan nog een avond gourmetten.
- kitten
- Berichten: 322
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb echt geen idee. Kerst dat zo raar zijn dit jaar... Geen familie voor een groot buffet. Dus ja...
- Mack
- Berichten: 35
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21
Re: Wat eten we vandaag?
Vandaag was het een bak salade met vis
Voor kerst ga ik proberen een pan zoervleisch te maken.
Eigen recept met wijn ipv azijn:
1 kilo paardenvlees (sukade of riblap)
2~3 grote uien (grove snippers)
fles rode wijn
“Bouquet garniâ€
5 Laurierbladen
5 Jeneverbessen
5 Kruidnagels
10 Peperkorrels
Boter
Appel/perenstroop
Bruine basterdsuiker of suikerstroop
Ontbijtkoek
Zilveruitjes
Zout
Peper
Nootmuskaat
Snipper de uien grof. Snijd de riblappen in gelijke blokjes. Kneus de peperkorrels. Meng de ui door het vlees met de kruidnagels, laurierblaadjes, peper en nootmuskaat. Schenk er de wijn bij (zoveel tot het vlees bijna onder staat). Laat 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Schep het vlees in een zeef en vang de marinade op. Vis zoveel mogelijk de laurier, jeneverbes, kruidnagels, en peperkorrels eruit. Verhit 2 el boter in een stoofpan en bak het vlees met de ui (indien nodig in twee of meer keer). Eerst moet het vocht verdampen en daarna gaat het vlees bakken. Blus al het vlees af met een deel van de marinade en stoof op heel laag vuur 2~4 uur.
Schenk wat marinade bij het vlees als het te droog wordt. Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Meng de appelstroop, bruine suiker, nootmuskaat, zilveruitjes, ontbijtkoek door het vlees. Voeg marinade toe als het te droog wordt en stoof het vlees in nog 1 uur langer. Roer af en toe.
Proef of zoet en zuur in balans zijn. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper, zout, nootmuskaat, of ontbijtkoek toe.
Voor kerst ga ik proberen een pan zoervleisch te maken.
Eigen recept met wijn ipv azijn:
1 kilo paardenvlees (sukade of riblap)
2~3 grote uien (grove snippers)
fles rode wijn
“Bouquet garniâ€
5 Laurierbladen
5 Jeneverbessen
5 Kruidnagels
10 Peperkorrels
Boter
Appel/perenstroop
Bruine basterdsuiker of suikerstroop
Ontbijtkoek
Zilveruitjes
Zout
Peper
Nootmuskaat
Snipper de uien grof. Snijd de riblappen in gelijke blokjes. Kneus de peperkorrels. Meng de ui door het vlees met de kruidnagels, laurierblaadjes, peper en nootmuskaat. Schenk er de wijn bij (zoveel tot het vlees bijna onder staat). Laat 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Schep het vlees in een zeef en vang de marinade op. Vis zoveel mogelijk de laurier, jeneverbes, kruidnagels, en peperkorrels eruit. Verhit 2 el boter in een stoofpan en bak het vlees met de ui (indien nodig in twee of meer keer). Eerst moet het vocht verdampen en daarna gaat het vlees bakken. Blus al het vlees af met een deel van de marinade en stoof op heel laag vuur 2~4 uur.
Schenk wat marinade bij het vlees als het te droog wordt. Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Meng de appelstroop, bruine suiker, nootmuskaat, zilveruitjes, ontbijtkoek door het vlees. Voeg marinade toe als het te droog wordt en stoof het vlees in nog 1 uur langer. Roer af en toe.
Proef of zoet en zuur in balans zijn. Voeg naar smaak eventueel nog wat peper, zout, nootmuskaat, of ontbijtkoek toe.
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
- lunaaa
- Berichten: 28
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 19:01
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
Geen idee ook nog. Ben sowieso benieuwd hoe ik dit jaar kerst vier, ben begin januari uitgerekend. Dus of ik lig als een aangespoelde walvis op de bank of ik lig met een slapende baby te knuffelen. Beide situaties zijn niet echt geschikt voor uitgebreid koken en tafelen.
- Daantje
- Berichten: 43
- Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
- Locatie: Goois Meisje
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Jij hebt het al helemaal uitgedacht @chell? Ik heb nog geen flauw idee wat ik met kerst en nieuwjaar ga doen. Ik den dat het niet veel bijzonders wordt. Ik zie wel dat ik beetje moet opletten op de boodschappen, ik werk tot en met de 24e dit jaar. Al is de super hier net kerst gewoon open.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl