Wat eten we vandaag?

OT = Off Topic. Alles wat niets met BDSM te maken heeft dus...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Sabrina
Berichten: 24
Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:51
Locatie: Utrecht

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sabrina »

En nog los van alles wat kitten zegt (wat ik nog met 'r eens ben, ook): die site geeft maar erg weinig bronnen voor de erg veel mooie statements die ze maken. Ik zie bijvoorbeeld nergens een lijst met hoeveelheden nitriet in de specifieke voedingsmiddelen, ik zie alleen maar een index met wat toegestaan is voor je lichaam, en vervolgens een ogenschijnlijk uit de lucht gegrepen opmerking dat er veeeel meer zit in je eten. Mneh, als je mij wilt overtuigen, moet je toch met fatsoenlijke bronnen komen, oeps.
"Say you'll share with me one love, one lifetime. Say the word and I will follow you. Share each day with me, each night, each morning. Love me, that's all I ask of you" The Phantom of the Opera - All I Ask of You
katzen

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door katzen »

nitriet is een nitraat (een zout dus)
nitraten worden door bacterien omgezet in nitriet, het word niet toegevoegd, het vormt zich, het is overigens een langzaam proces


chloor word volgens mij niet of nauwelijks gebruikt om voedsel langer houdbaar te maken, gezien het een hallogeen in.

en daarbij gebruiken we dagelijks een chloor verbinding, natriumchloride, ofwel keukenzout
Gebruikersavatar
Sabrina
Berichten: 24
Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:51
Locatie: Utrecht

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sabrina »

*wijst naar katzen* Wat zij zegt, ze is duidelijk meer thuis in de materie dan ik :mrgreen:.

*geen bètaknobbel heeft*
"Say you'll share with me one love, one lifetime. Say the word and I will follow you. Share each day with me, each night, each morning. Love me, that's all I ask of you" The Phantom of the Opera - All I Ask of You
katzen

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door katzen »

*gaat nog even verder*

in zalm zit geen chloor, wel een kleurstof canthaxanthine of astaxanthine
kleurstoffen en vacuum verpakkingen willen weleens reageren en sterk gaan ruiken
weleens een biefstuk van de slager vacuum laten verpakken en nar verloop van tijd opengemaakt?
stinkt als een bunzing, maar als je het langer open laat begint het weer normaal te ruiken (slagers
gebruiken ook een rood kleurzout, ik heb er gewerkt)

sowieso is het eten van vis niet algeheel zonder zorgen, gezien de vervuiling bevatten vissen steeds meer:
kwik, dioxines, PCB’s en toxafeen

mn scheikunde lerares kan ook weer trots zijn
[nerdmood/]
oeps2

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door oeps2 »

ik schil en snij mooi wel! :)

ik ga nog wel es een topicje openen als ik de tijd heb hierover ...
Gebruikersavatar
Sabrina
Berichten: 24
Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:51
Locatie: Utrecht

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Sabrina »

Dat verbiedt ook niemand je, oeps :). Er zijn alleen ook veel mensen die zichzelf die moeite graag besparen, omdat de zakjes met reeds geschilde en gedingeste aardappelen en andere groenten niet minder gezond, maar wel minder gedoe zijn ;).
"Say you'll share with me one love, one lifetime. Say the word and I will follow you. Share each day with me, each night, each morning. Love me, that's all I ask of you" The Phantom of the Opera - All I Ask of You
oeps2

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door oeps2 »

absoluut
als ik weinig tijd heb doe ik t ook hoor
maar ik probeer zo veel mogelijk vers te doen
en als mn geld t toelaat biologisch..
al zou ik eerder diepvries doen dan voorgesneden zogenaamd vers ..
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 362
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door kitten »

Idd, als ik er het geld voor heb, ga ik ook voor biologisch. Mar het schijnt dat echt diervriendelijk varkensvlees vréselijk stinkt, omdat die biggen niet (onverdoofd!) gecastreerd zijn en hormonen aanmaken die maken dat het vlees zo sterk gaat ruiken. Ik heb geen idee hoe die stank moet zijn, maar wil het wel eens proberen. Volgens mij zou ik er mijn neus niet voor ophalen.
Gebruikersavatar
Voleuse
Berichten: 78
Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
Locatie: R'dam

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Voleuse »

Mijn vader doet onderzoek naar die zogenaamde 'berengeur' :P. Hij vertelde me dat het voor iedereen verschilt hoe je die geur ruikt. Engelsen vinden het juist lekker (Het ruikt een beetje naar supervette, uitgebakken spek apparently). Oh en het is ook alleen bij 1 op de 100 stukjes vlees zo.
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
Bitemarks
Berichten: 15
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:17
Locatie: Zelhem

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bitemarks »

gewoon nieuwe piepers kopen en ongeschild gebruiken. smaakt lekkerder en is minder werk :)
Was, meint ihr, will aus mir werden
.Gutes oder boses?
Therapy?
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 362
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door kitten »

Ongeschild? Beetje lastig voor stamppot, niet?
oeps2

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door oeps2 »

is heel normaal in belgie he :mrgreen:

trouwens aardappels in de schil bakken is heerlijk !
roomboter knoflook uit evt gebakken spekkies dr tussen

of alleen olijfolie en thijm met marjolein ook heerlijk
Bitemarks
Berichten: 15
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:17
Locatie: Zelhem

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door Bitemarks »

ik doe dat ook gewoon als ik ze stamp hoor. tenzij ik heel lui ben en zoals gisteren een pakje puree koop. maar vers is lekkerder
Was, meint ihr, will aus mir werden
.Gutes oder boses?
Therapy?
oeps2

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door oeps2 »

:shock: k heb net gegeten jah

krijg nou alweer honger hiervan :frusty:
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 362
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: Wat eten we vandaag?

Bericht door kitten »

Ik heb nog zo'n pakje puree in de kast staan... Ik denk dattie nu wel over de datum is. :bloos: Dat lijkt me namelijk dus niet lekker...
Plaats reactie