Wat eten we vandaag?
- JJV
- Berichten: 279
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
- Locatie: amsterdam
- Jezebel
- Berichten: 4
- Lid geworden op: 11 mei 2011, 08:32
Re: Wat eten we vandaag?
Was het lekker?
There's a room inside your gut
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets
close the door and keep it shut
let no daylight enter in
and the punishment begin
Maria Mena ~ Secrets
- Voleuse
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
- Locatie: R'dam
Re: Wat eten we vandaag?
Bietjes lussiknieJJV schreef:eh..
mijn komkommersoep is meestal roze... what happened here?

Ik zei toch 'naar een idee van'

En ja was lekker! Beetje raar, koude soep. Maar wel lekker. Ik ga m nog eens opnieuw maken met minder ui.
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb vandaag echt alleen maar trek in pannenkoeken. Misschien toch maar maken, zometeen. 

- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
ik heb gekookt!
kipstukjes met sesamzaadjes, geroerbakt in honing-teriyaki saus, met worteltjes, champgnons en prei. Met noedels.
lekker!

kipstukjes met sesamzaadjes, geroerbakt in honing-teriyaki saus, met worteltjes, champgnons en prei. Met noedels.
lekker!
**Self Rescuing Princess**
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Wow, dat klinkt lekker! 

- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
smaakt ook goed!
verhoudingen kloppen nog niet helemaal maar dit ga ik vaker doen 


**Self Rescuing Princess**
Re: Wat eten we vandaag?
Goed bezig
Ik weiger vandaag. De mormels zijn allebei ziek, en ik wil gewoon niet, Niet! koken.
Maar, de snackbar of iets dergelijks is zo ver weg van hiero dat eten koken minder tijd kost...
Damn it...

Ik weiger vandaag. De mormels zijn allebei ziek, en ik wil gewoon niet, Niet! koken.
Maar, de snackbar of iets dergelijks is zo ver weg van hiero dat eten koken minder tijd kost...
Damn it...
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Heb je niet nog iets heel makkelijks liggen wat je alleen maar hoeft te ontdooien, of zo? Ik zit een beetje met hetzelfde dilemma, alleen is de snackbar niet ver weg maar heb ik vandaag al een frietje op en heb ik helemaal geen trek in ongezonds...
Hmmm, misschien een aardappeltje poffen. Duurt wel lang maar is niet veel werk en dan iets van groenten uit blik of diepvries erbij of zo...
Hmmm, misschien een aardappeltje poffen. Duurt wel lang maar is niet veel werk en dan iets van groenten uit blik of diepvries erbij of zo...
Re: Wat eten we vandaag?
Het is brood geworden... Met salade, en met salade bedoel ik komkommer, tomaat en paprika in hapklare brokjes.
Gelukkig lusten de kinderen graag rauwe groente.
Ik heb uit voorzorg nooit ontdooi-zooi, want ik ben veel te gemakzuchtig
Als ik niets gemakkelijks heb moet ik mijn lieve kinders wel vers gemaakt voer voorzetten...
Gelukkig lusten de kinderen graag rauwe groente.
Ik heb uit voorzorg nooit ontdooi-zooi, want ik ben veel te gemakzuchtig

Als ik niets gemakkelijks heb moet ik mijn lieve kinders wel vers gemaakt voer voorzetten...

- Crownless
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31
Re: Wat eten we vandaag?
Groenten uit de diepvries zijn vaak net zo gezond als vers tegenwoordig
http://www.voedingscentrum.nl/nl/servic ... erse-.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ik heb standaard spinazie à la crème en pasta in huis. Pasta in spinazisaus, hoppa!
At ik vandaag ook trouwens.

http://www.voedingscentrum.nl/nl/servic ... erse-.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
Ik heb standaard spinazie à la crème en pasta in huis. Pasta in spinazisaus, hoppa!
At ik vandaag ook trouwens.
If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
Re: Wat eten we vandaag?
Weet ik, weet ik
En ja, dat heb ik ook altijd in huis, al kan ik zelf echt geen spinazie met pasta naar binnen krijgen.
Ontdooi-zooi is in mijn ogen pizza, kant en klaar dinges, dat soort spul.
Pasta moet ik nog he-le-maal koken...
En de spinazie opwarmen...
Dat was definitly teveel werk vanavond.

En ja, dat heb ik ook altijd in huis, al kan ik zelf echt geen spinazie met pasta naar binnen krijgen.
Ontdooi-zooi is in mijn ogen pizza, kant en klaar dinges, dat soort spul.
Pasta moet ik nog he-le-maal koken...

Dat was definitly teveel werk vanavond.
- JJV
- Berichten: 279
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
- Locatie: amsterdam
Re: Wat eten we vandaag?
appie verkoopt tegenwoordig ook gare pasta.
(eet pasta spinazie vaak met een kruidenbrietjeerbij en wat aangebakken studenten haver.. nomnom)
had vandaag een koreaans speklapjesdingetje met veeeeel gember en knoflook
(eet pasta spinazie vaak met een kruidenbrietjeerbij en wat aangebakken studenten haver.. nomnom)
had vandaag een koreaans speklapjesdingetje met veeeeel gember en knoflook
~\v/~
- cinderella
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 10:58
- Locatie: Overijssel
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb geen zin om te koken wordt hier vaak een couscous- of bulghursalade. Toch wat minder omkijken naar dan pasta- aardappel- of rijstsalade, omdat je couscous alleen maar hoeft te wellen (ook al staat het op de verpakking anders).
kopje couscous, theelepel komijnpoeder, theelepel chilipoeder, snuf zout, snuf peper, snuf cayennepeper , evt. uitgeknepen teen knoflook, anderhalf kopje kokend water. even roeren. afdekken en een kwartiertje laten staan. Kan ook zonder alle kruiden, maar mét is echt 10 keer lekkerder. Na een kwartiertje is de couscous klaar, flinke plens (olijf)olie en sap van 1/2 citroen of limoen of een scheutje lekkere vruchtenazijn erdoor
Tijdens het wachten heb ik een rondje door de koelkast gedaan om te kijken wat er op moet of kan:
groenten snijden: keuze uit komkommer, (gegrilde en ontvelde) paprika, tomaat, of gekookte restjes zoals boontjes, peultjes, doperwten, aubergine, courgette. Bladgroenten als sla en spinazie moet ook kunnen, maar dan zou ik eerst de couscous helemaal af laten koelen en niet lauwwarm eten.
eiwitten: verbrokkelde feta/turkse kaas/verse geitenkaas, of blokjes andere kaas, uitgebakken spekjes, blokjes ham, salami, (gerookte) kip, stukjes worst
En als ik heb doe ik daar nog flink wat platte peterselie, koriander of munt bij
Gaat altijd goed, en je maakt al snel te veel, maar dat kan de volgende dag prima bij de lunch
kopje couscous, theelepel komijnpoeder, theelepel chilipoeder, snuf zout, snuf peper, snuf cayennepeper , evt. uitgeknepen teen knoflook, anderhalf kopje kokend water. even roeren. afdekken en een kwartiertje laten staan. Kan ook zonder alle kruiden, maar mét is echt 10 keer lekkerder. Na een kwartiertje is de couscous klaar, flinke plens (olijf)olie en sap van 1/2 citroen of limoen of een scheutje lekkere vruchtenazijn erdoor
Tijdens het wachten heb ik een rondje door de koelkast gedaan om te kijken wat er op moet of kan:
groenten snijden: keuze uit komkommer, (gegrilde en ontvelde) paprika, tomaat, of gekookte restjes zoals boontjes, peultjes, doperwten, aubergine, courgette. Bladgroenten als sla en spinazie moet ook kunnen, maar dan zou ik eerst de couscous helemaal af laten koelen en niet lauwwarm eten.
eiwitten: verbrokkelde feta/turkse kaas/verse geitenkaas, of blokjes andere kaas, uitgebakken spekjes, blokjes ham, salami, (gerookte) kip, stukjes worst
En als ik heb doe ik daar nog flink wat platte peterselie, koriander of munt bij
Gaat altijd goed, en je maakt al snel te veel, maar dat kan de volgende dag prima bij de lunch
toen doet er nu niet meer toe
-
- Berichten: 102
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 21:35
- Locatie: Niet meer op de zeebodem
Re: Wat eten we vandaag?
Dat klinkt voor mij al als uitgebreid koken 
Maar klinkt wel lekker.

Maar klinkt wel lekker.