Even voorstellen

U mag zich hier even voorstellen. Kijk uit voor laagvliegend gebak!
Plaats reactie
MarcUtrecht
Berichten: 0
Lid geworden op: 11 mei 2022, 11:49

Even voorstellen

Bericht door MarcUtrecht »

Hoi mensen hier op het forum!

Ik ben Marc en ik ga jullie hulp vragen. Ik heb lange tijd in een relatie gezeten waarbij ik mijn kink gevoelens niet kwijtkon. Op dat moment vond ik dat prima omdat de relatie goed liep en dat is natuurlijk belangrijk, ik was gelukkig, daar gaat het om.

Nu is een tijdje geleden helaas mijn relatie stukgelopen en zou ik graag wat meer willen toegeven aan mijn verlangens die ik eerder niet in mijn relatie kwijt kon. Alleen waar te beginnen. Ik ben een leek.

Tot nu toe heb ik hier een account aangemaakt en een account aangemaakt op Fetlife. Ik heb gehoord van munches. Ik wil daar graag heen, want dat voelt als de eerste stap om ergens te komen, maar ik vind het toch wel allemaal heel spannend. Daarnaast houd ik het ook graag wat anoniem voor familie, vrienden, collega's etc. Is het zo dat een munch de eerste en enige stap is? Hoe gaat dit alles in zijn werk? Ik wil graag mensen leren kennen.

Kunnen jullie mij helpen bij de eerste stappen in mijn zoektocht?

Alvast enorm bedankt!
Gebruikersavatar
Voleuse
Berichten: 48
Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
Locatie: R'dam

Re: Even voorstellen

Bericht door Voleuse »

Tja er zijn altijd meerdere wegen die naar Rome leiden maar naar een munch gaan is wel de beste denk ik. Veel mensen willen die stap graag overslaan en meteen ergens een kinky partner vandaan halen maar dat is nog niet zo makkelijk :p. Potentiële dates willen toch graag weten dat je echt bent wie je bent en als je al eens een keer naar een munch bent geweest en je kent wat mensen dan maakt dat je wat betrouwbaarder.

Ik heb overigens eerst een tijd op dit forum meegepost voor ik het aandurfde. Das ook een manier om mensen te leren kennen. Tegenwoordig zijn er allerlei discord servers waar je bij kan (kijk op fet bijvoorbeeld eens naar Freefolksociety) als online je beter ligt. Als je wat mensen al "van online" kent is een munch wat minder eng.

Uiteindelijk is het niet zo eng als het lijkt :). Het zijn gewoon wat mensen in een kroeg/museum/park. Vaak zijn er meer mensen voor wie het de eerste keer is, die net zo zenuwachtig zijn als jij. Als het niet leuk is en je hebt geen aanspraak ben je ook zo weer weg :). Ik herinner me nog goed hoe eng het was allemaal, maar uiteindelijk moet je het ook niet groter maken dan het is.
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
MarcUtrecht
Berichten: 0
Lid geworden op: 11 mei 2022, 11:49

Re: Even voorstellen

Bericht door MarcUtrecht »

Hey Voleuse,

Thanks voor je reactie. Lijkt me fijn om online inderdaad wat mensen te leren kennen voordat ik naar een munch ga. Of bijvoorbeeld eerst met een kleiner groepje af te spreken (wandelen, drankje doen) voordat ik naar een munch ga.
Wat bedoel je precies met Discord servers? En het meeposten waar je het over hebt? Ik zal eens kijken bij Freefolksociety op Fetlife. Thanks voor de tip!

Als ik uiteindelijk naar een munch ben geweest hè, hoe gaat dat dan verder? Hoe werkt dat in deze wereld? Spreek je als het klikt een paar keer met iemand af zoals je met een normale date zou doen? Of hoe werkt dat? Of gaan mensen sneller over tot een afspraak echt gericht op BDSM? Ik heb namelijk vrij weinig idee wat te doen en ben gewoon vrij onervaren hierin.
Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 aug 2009, 12:57
Locatie: Tiel

Re: Even voorstellen

Bericht door Arno »

Welkom

Hoe het verder gaat is aan jou, mijn advies zou zijn om meerdere munches te bezoeken voor je een volgende stap zet door bijvoorbeeld een bijeenkomst te bezoeken waar ook gespeeld kan worden. In de tussentijd laat je hier en op FL je eigen zien door vragen te stellen en deel te nemen aan de onderwerpen die hier en op FL voorbij komen. En bovenal neem de tijd om uit te zoeken wat bij jou het beste past.
Vrijheid ervaren, die als basis wortelt in jezelf.

Coördinator Kinky & Casual Nijmegen
Coördinator Diapers day Nijmegen
Owned and collared by Gomora

Met vriendelijke groet;
Arno
Gebruikersavatar
isara
Berichten: 3
Lid geworden op: 26 mar 2014, 12:53

Re: Even voorstellen

Bericht door isara »

Hey Marc, welkom!

Er bestaan ook thema munches waar je echt iets gaat doen (wandelen, museum bezoeken) waar soms ook wat minder mensen komen. En je kunt bij munches sowieso vroeg komen en/of de organisator van te voren benaderen of ze je aanspreken en aan wat mensen voorstellen. Veel mensen vinden het uiteindelijk helemaal niet zo eng als ze gedacht hadden. Wat mij hielp is ook bedenken dat ik het minstens anderhalf uur probeer en dan naar huis mocht als ik het niet leuk had.
Meeposten hier of op FL (groepen als Netherlands Newbies, BDSM Netherlands en DurfteVragen zijn wel interessant, of gebruik de zoekfunctie voor specifieke dingen) zodat mensen evt je naam al kennen kan ook erg helpen. Je kunt ook mensen van dit forum opzoeken op FL en gaan volgen (meeste mensen vinden een vriendschapsverzoek zonder dat ze je ontmoet hebben niet zo cool), dan zie je ook interessantere discussies/foto's/writings in je feed (o.a. Voleuse, ik, Arno, tessie, Daantje staan allemaal onder dezelfde naam op FL).
Verder is OkCupid een datingsite waar veel kinky mensen zitten, ik heb wel de indruk dat de meesten nog steeds wel echt ook eerst verbinding willen voordat ze gaan seksen of spelen.
Zoals Voleuse al zegt, die kinky partner komt er niet zonder wat moeite of hier en daar wat nieuwe, spannende dingen te doen. Het is niet zo veel meer dan aan de bar een drankje bestellen en mensen aanspreken/aangesproken worden, een leuk gesprek voeren.

Als je mensen leert kennen via bv een munch kun je een vriendschapsverzoek met al dan niet een berichtje erbij sturen op FL. Dan kun je contact onderhouden door bv op elkaar te reageren en evt via pm of telefoonnummers uitwisselen. Mensen hebben vaak wel op hun profiel staan of ze een speelpartner/D/Meesteres zoeken. Als het genoeg klikt en je wil beide afspreken dan gaat het een beetje hetzelfde; meestal in het openbaar afspreken voor een drankje, of op een munch, of evt elkaar eens begroeten op een speelfeestje. Sommige mensen willen op feestjes spelen, sommige mensen willen dat dat natuurlijk verloopt en gaan na een aantal keer afspreken spelen. Vantevoren bespreek je dan wat je leuk en niet leuk lijkt, wel en niet wil etc. Zie ook het boek SM in de praktijk van Natya Bouman en Marijke Vonk, dat is wel een fijn boek voor beginnende mensen.
Gebruikersavatar
Yara
Berichten: 38
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:51
Locatie: Bussum

Re: Even voorstellen

Bericht door Yara »

Daten gaat in mijn beleving inderdaad niet per se heel anders dan vanille daten. Munches, maar ook fora of discord zijn prima manieren om mensen te leren kennen. Offline werkt vaak beter dat online, maar mijn kinky weerwolven server heeft al meerdere mensen samen gebracht om te spelen of meer. Online is wat dat betreft ook een manier om een munch laagdrempeliger te maken of een leuke manier van alvast contact leggen.
Dance like nobody is watching
Love like you've never been hurt
Sing like nobody can hear you
Live like it's heaven on earth
MarcUtrecht
Berichten: 0
Lid geworden op: 11 mei 2022, 11:49

Re: Even voorstellen

Bericht door MarcUtrecht »

Bedankt voor jullie reacties. Super fijn dat iedereen zo open is en wil helpen.
Gisteren ben ik een tijdje aangesloten bij een online munch vanuit BDSM_NL Kinky chat online. Dat vond ik heel leuk, eindelijk het idee dat ik (al was het online) wat mensen in het echt heb gezien. Als de Utrecht Parkmeet weer is ben ik van plan daar ook heen te gaan.

Als jullie het oké vinden zou ik jullie dan graag op Fet volgen. Vanwege privacy heb ik mijn naam op Fet veranderd naar Sunspear, dus ik ben daar niet meer te vinden als MarcUtrecht.

Hoe gaat het eigenlijk in zijn werk met iemand die nog nooit 'gespeeld' heeft en alleen maar vanille seks heeft gehad? Staan mensen daar voor open? Ik neem aan dat dat per persoon erg verschilt en sommige mensen daar niet op zitten te wachten?

Verder heb ik nu bij mijn Fet profiel 'switch' staan. Leek me het meest neutraal voor nu, gezien ik nog wel zoekende ben en mezelf niet echt in een hokje kan plaatsen. Voor nu weet ik dat ik vooral D/s leuk vind, zowel als dominant als als submissive, maar lastig te zeggen gezien ik het nog nooit in de praktijk heb gebracht.

Zijn er verder nog dingen die goed zijn om te weten? Een soort ongeschreven regels etc. Daar zou ik namelijk graag van op de hoogte zijn, zodat ik mensen niet tegen het verkeerde been stoot.

Thanks ;-)
Gebruikersavatar
Voleuse
Berichten: 48
Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
Locatie: R'dam

Re: Even voorstellen

Bericht door Voleuse »

Mij mag je volgen hoor.
Misschien is het leuk om een apart topic aan te maken voor de verschillende vragen die je hebt? Dan krijg je wat meer/gerichtere antwoorden. (niet iedereen leest de welkom posts).
Leuk te horen dat je de smaak van het munchen al te pakken hebt iig. :)
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
Gebruikersavatar
thaliya
Berichten: 40
Lid geworden op: 16 aug 2010, 14:25
Locatie: Arnhem

Re: Even voorstellen

Bericht door thaliya »

Welkom hier!
*schuift een dienblad drankjes naar binnen*
Mij mag je ook zeker volgen, zelfde naam als hier. En meteen een ongeschreven regel: iemand volgen kun je eigenlijk altijd wel doen, gewoon omdat je iemand wilt volgen (duh). Ongevraagd een vriendschapsverzoek sturen wordt meestal niet gewaardeerd. Als je dat doet, stuur dan in ieder geval even een berichtje mee waarom je die persoon een vriendschapversoek stuurt. Veel mensen, maar ook weer niet iedereen, worden alleen vrienden met mensen die ze ook in het echt een keer gezien hebben. Op FL kun je bepaalde foto's of schrijfsels op "alleen vrienden" zetten en je ziet dan dat mensen foto's waar ze herkenbaar opstaan, die dus niet voor iedereen bedoeld zijn, op "alleen vrienden" zetten.
Leuk dat je zo enthousiast bent!
And sometimes, when we shine, by walking with our heads held high (even when we are crawling),
we give permission for others to find their own path of erotic authenticity as well - Lee Harrington
Gebruikersavatar
Arno
Berichten: 8
Lid geworden op: 09 aug 2009, 12:57
Locatie: Tiel

Re: Even voorstellen

Bericht door Arno »

Hoi

Je mag mij rustig volgen, op FL is dat A_rno want Arno was al bezet.
Vrijheid ervaren, die als basis wortelt in jezelf.

Coördinator Kinky & Casual Nijmegen
Coördinator Diapers day Nijmegen
Owned and collared by Gomora

Met vriendelijke groet;
Arno
MarcUtrecht
Berichten: 0
Lid geworden op: 11 mei 2022, 11:49

Re: Even voorstellen

Bericht door MarcUtrecht »

Thanks again voor al jullie leuke reacties. Ik ben jullie gaan volgen op Fet.
Er gaat een wereld voor me open en het is allemaal enorm verslavend, haha.
Super blij dat ik deze stap heb gezet!
Plaats reactie