Pagina 10 van 55

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:19
door Daantje
Da's heel geen rare opmerking hoor oeps. :slap: een normale zekering trekt maar 3650 watt. De woon situaties van Mack en Jerry kennende is de kans dat ze geen automatische zekeringen hebben groot.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:21
door lotus {P}
ik heb ook nog gewoon ouderwetse stoppen ipv automatische zekeringen. En zelf bij mij springt er wel eens een stop uit (moet niet tegelijkertijd de magnetron en de wasmachine)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:27
door juffie
Nou, we hebben wel van die schakelaartjes, niet meer van die ouderwetse stoppen. :clown:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:44
door oeps2
eeey sorry hoor maar ik leef al zeker 10 jaar niet meer met ouderwetse stoppenkast !

ik zou een claim indienen bij je elektriciteitsbedrijf !

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:47
door lotus {P}
waarom zou ik dat moeten doen. Bovendien als ik zou willen overschakelen, dan komt dat voor eigen rekening. Het electriciteitsbedrijf heeft daar niets mee te maken.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:51
door kitten
*kuch* off topic *kuch*

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:52
door Mack
Maar ja, als je naar de meterkast op en neer blijft lopen om die schakelaar telkens weer over te halen... :roll:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:52
door eireann
Wij hebben express geen frituurpan omdat we bang zijn dan te veel te gaan gebruiken... De paar keer dat we friet eten zal het wel goedkoper zijn...

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:55
door kitten
Et tu, mod! :banana:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 10:59
door eireann
't ging in ieder geval over eten, en niet over stoppenkasten :)

Heeft hier iemand wel eens zelf sushi gemaakt? Ik heb alle ingredienten maar ik durf niet zo goed!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 11:17
door Voleuse
Ja ik. en het was VIES joh, daarna naar de Mac gegaan.
De volgende keer heb ik het mijn vriend laten doen en toen was het wel lekker. Heb je zo'n kit? er staan heel veel filpjes enz. op youtube over het rollen enzo.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 11:21
door eireann
Tis meer het zuur maken van de rijst en alles roeren dat me zorgen baart.. En ik wil zoete ommelet bakken voor erop, maar daar heb ik volgens het boek nog wat kruiden voor nodig (dacht dat dat gewoon met suiker kon :) maar dat is ingewikkelder.)

Ik heb van die plastic voorgevormde doosjes om de rijst in de goede vorm te krijgen, beetje valsspelen maar wel makkelijker denk ik.

Hoe veel tijd heb je nodig om de rijst te koken en goed te mengen/laten afkoelen?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 13:24
door JerryM
Iemand lid van de consumentenbond?

http://www.consumentenbond.nl/test/woni ... ntum/gf535" onclick="window.open(this.href);return false;

nav fixers advies over groot vermogen op kieskeurig gaan zoeken.

109 is nl iets buiten ons budget..

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 09 nov 2011, 13:28
door Ravelijne
De eerste keer dat ik het deed was ik best een tijd bezig. Het is niet alleen het doen, maar ook een beetje aanklunzen en de handigheid te pakken krijgen. :) Ik vond het rollen van maki rolls met zo'n matje en zeewier blaadjes wel leuk, al was dat ook even oefenen om het strak genoeg te krijgen. Sushi omelet bakken heb ik nog nooit gedaan.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 11 jan 2012, 21:17
door JerryM
Pasta Carbonara

Voor 2 personen

Ingredienten
  • 250g linguine of spaghetti (Tagliatelle kan wel, maar is eigenlijk te breed)
  • 250g spekblokjes
  • 2 eidooiers (van verse eieren)
  • 50g geraspte Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak
  • handje gesneden bladpeterselie
Bereiding
Zet de pasta volgens de instructies van het pak op het vuur en hou het in de gaten.
Bak nu de spekblokjes op middelmatig vuur aan, zo hard je het zelf wilt. Kieper ze als ze klaar zijn in een vergiet en zorg dat je het vocht bewaart. Leg vervolgens de blokjes op een dubbel vel keukenpapier, dep ze evt verder droog.
Giet de pasta uit en zorg dat het klaar staat.
Neem een grote kom, hussel de eidooiers met een vork door elkaar. Blijf husselen, en voeg het uitgelekte vet van de spekblokjes toe. Blijf husselen en werk zo snel mogelijk, en gooi nu de pasta en de kaas in de kom. Goed blijven omroeren en scheppen zodat de pasta goed met het ei en vet wordt gemixt.
Voeg de spekblokjes en de peterselie toe, en het zout en peper naar smaak.

Als je van bacon houdt, kan je best extra maken, want je je hebt eerder te weinig dan te veel spekjes.

Serveer direct, met een simpele salade ofzo.



De eidooiers worden gekookt door de hete pasta, als het goed is beter dan bv een zachtgekookt ei. Als je daar niet tegen kan, of je bent er gevoelig voor, is dit gerecht mss niet iets voor jou.

Recept gemaakt en vertaald naar RealSimple.com