Pagina 95 van 221
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 18 feb 2013, 19:20
door Guardian_s
Hutspot met runder riblap
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 18 feb 2013, 19:30
door Heerscher-vd-nacht
Dus hutspot met paard?

Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 18 feb 2013, 19:35
door phedre
in een runderlap is weinig paardenvlees te stoppen lijkt me:) daarnaast is er ook niks mis met een heerlijk stuk paardenvlees. Hachee van paardenvlees is echt hartstikke lekker!!
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 18 feb 2013, 19:36
door Guardian_s
Nee echt rund Heerscher, zelf geschoten ook, daarom hadden we gisteren kogelbiefstuk

Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 19 feb 2013, 10:30
door chats
paardenbiefstuk, met name het haas gedeelt, heerlijk.
Helaas hier geen paardenslager in de buurt
Morgen staat er rodekool op het menu, met aardappelen en een speklap. Vandaag nog geen idee
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 19 feb 2013, 13:13
door Crownless
Ik denk dat ik chilli ga maken. Lekker een paar uur pruttelen en dan met brood, nom!
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 19 feb 2013, 19:59
door seleena
Gebraden kippetje met doperwten en puree allemaal zelf gemaakt

Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 feb 2013, 11:36
door pluis
Gisteren rijst met zwarte bonen, pangafilet en gestoofde courgette.
Vanavond vega-lasagna.
Vanmiddag ga ik ook proberen om '
baked oatmeal' te maken. Dat lijkt me erg lekker en meer vullen als ontbijt dan een bakje cornflakes.
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 feb 2013, 11:47
door lotus {P}
iemand nog een snel WW verantwoord recept voor mij? Heb even geen inspiratie en na gisteren (nauwelijks groente) moet het echt wel meer zijn dan een kant en klaar maaltijd. En aangezien ik nog wil sporten en daarna geen zin/puf meer heb om lang te koken moet het ook snel en makkelijk zijn.
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 feb 2013, 12:02
door kitten
Pasta (verzadigende portie 7pt) met HAK groenten voor pasta (1pt). Eenvoudig (pasta koken, potje opwarmen) proppievol groenten en erg lekker! En vegetarisch, als je dat fijn vindt, maar je kunt er natuurlijk vlees doorheen doen. Kost dan wel extra punten. Maar ik ben fan van die potjes voor een snelle, makkelijke hap!
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 feb 2013, 14:09
door Emmy
lotus {P} schreef:iemand nog een snel WW verantwoord recept voor mij? Heb even geen inspiratie en na gisteren (nauwelijks groente) moet het echt wel meer zijn dan een kant en klaar maaltijd. En aangezien ik nog wil sporten en daarna geen zin/puf meer heb om lang te koken moet het ook snel en makkelijk zijn.
Ik heb zojuist een grote pan zelfgemaakte Chinese soep gemaakt met veel groenten.
Hier het recept:
4 lente-uitjes
1 knoflookteentje
4 wortelen (ik heb 1 grote winterpeen gebruikt)
400 gram champignons
400 gram taugé en bamboescheuten (uit blik)
4 eetlepels sojasaus in 1 liter groentebouillon (van bouillonblokjes) - (ik heb 1,5 liter groentebouillon gemaakt van 2 bouillonblokjes en er dus ook een beetje extra sojasaus doorheen gedaan)
chilipoeder
1. Snij de ui, knoflookteentje, wortel en champignons in stukjes
2. Doe alles in de groentebouillon met sojasaus en laat de soep koken.
3. Breng op smaak met chilipoeder
Echt megasimpel, erg lekker en weet je, GEEN ProPoints!!!!
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 feb 2013, 15:02
door lotus {P}
is de sojasaus geen punt?
*checkt* Nee, sojasaus is 0 punten, ketjap is 1 punt.....
Weet iemand het verschil tussen die twee?
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 feb 2013, 15:54
door Emmy
Hier staat wel een goede uitleg:
http://www.smulweb.nl/artikelen/173823/ ... -gebruiken" onclick="window.open(this.href);return false;
Heel simpel en geldend voor wat de meeste aan ketjapsoort (Ketjap Manis) in huis zullen hebben: ketjap is zoet en sojasaus is zout.
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 feb 2013, 16:07
door colet
Echte sojasaus is vaak ook een stuk dikker, stroperiger.
Ik weet het nog niet.... Midi is er niet, ik voel me vanaag effe bluh, dus ik vermoed dat ik straks geen zin heb om voor mijzelf te gaan koken. En dan eerst nog naar de winkel. Nee, dat wordt makkelijk eten.
Re: Wat eten we vandaag?
Geplaatst: 20 feb 2013, 18:25
door seleena
Je hebt zoete ketjap, zoute ketjap beide zwart van kleur en sojasaus wat lichter van kleur.
En dan een stukje van het net;
Sojasaus is een donkerbruine vloeistof gemaakt van sojabonen die een gistingsproces hebben ondergaan. Koji (Aspergillus oryzae) is de natuurlijke starter van het fermentatieproces. Deze speciaal geselecteerde (denkt u maar aan Franse kaas) schimmelcultuur proÂduceert enzymen, die complexe eiwitten en zetmelen helpen afbreken tot enkelvoudige nutriënten.
Afhankelijk van de ingrediënten onderscheiden we verschillendetypes sojasaus: shoyu - een mengsel van sojabonen en tarwe, en tamari - gemaakt van 100% sojabonen.
Shoyu onderscheidt zich niet alleen van gangbare ketjap door zijn verfijnde smaak, maar vooral door de bereidingswijze. De meeste gangbare ketjap wordt massaal en snel geproduceerd door sojabonen met zoutzuur te koken. Aan ketjap manis wordt bovendien suiker toegevoegd. Shoyu wordt op natuurlijke wijze vervaardigd van sojabonen, tarwe, zeezout en bronwater. Omdat er bij shoyu ook tarwe wordt gebruikt, ontstaan er tijdens het fermentatieproces ook suikers door de afbraak van het zetmeel.
Hopelijk heb je hier iets aan
Wij eten vandaag stokbrood met groensel en gerookte zalm en eventueel nog zelfgemaakte groentesoep met balletjes.