Pagina 110 van 221

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 03 aug 2013, 19:21
door juffie
+1!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 03 aug 2013, 22:17
door kitten
Correctie: epic bbq! :mrgreen:

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 04 aug 2013, 01:39
door eireann
Boefje en DD Bbq! :)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 13:07
door cinderella
Wij hadden gister de venkel-visschotel van de nijntje rijsttafel. Wel met pasta deze keer, was heel lekker.

Vandaag wil ik iets met (veel) wortelen maken (er moeten kilo's de tuin uit, want er zit een ziekte in, en ik kan ze dus niet bewaren). Wortelsoep heb ik al twee soorten van, en wortelsoufflé kan ik niet maken, maar met alle overige ideeën ben ik erg blij mee, dus:
Heeft er iemand een fantastisch idee of recept met worteltjes?

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 13:53
door Ravelijne
Geroosterd in de oven met specerijen naar keuze; (rauw) geraspt met een beetje sinaasappelsap, kaneel en honing als salade; hutspot; ouderwets gestoofd/gestoomd/gesmoord met wat boter en peterselie er overheen op het eind, julienne in groentesoep, blokjes in huzarenachtige salade... Maar dan nog, kilo's? Misschien kleinsnijden, blancheren en invriezen?

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 14:06
door cinderella
Ja, kilo's! Van 3 kilo gister dus soep gemaakt (oosters met gember en kokos). Daarvan 1 keer gegeten, en voor 6 dagen in augurkenpotten ingemaakt voor later. Dat doe ik nog een keer met een ander recept, voor wortelsoep met citroen op warme dagen. Ik wil wortelsalade inmaken, voor bijvoorbeeld door de sla of op de hamburger. Daar ben ik nog wel 2 kilo mee kwijt. Maar dan zitten we ongeveer op de helft. Met een beetje mazzel zijn dan wel alle zieken de grond uit en kan ik de rest gaan bewaren, maar dan nog hebben we veel. Wel handig hoor, want we knabbelen voorlopig ook 's avonds wel lekker wat weg, in plaats van chips. Maar volgend jaar denk ik dat ik het in twee keer doe: de helft heel vroeg zaaien, en de helft zo laat mogelijk. Dan komt niet alles in 1 keer.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 14:10
door eireann
Kan je de zieke wortels wel eten dan? En de andere wortels moeten toch ook bewerkt worden om te bewaren? (geen verstand heeft van zelf groenten kweken)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 14:16
door Yara
Wortelcake of taart is ook lekker en ik denk wel in te vriezen!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 14:24
door cinderella
eireann schreef:Kan je de zieke wortels wel eten dan? En de andere wortels moeten toch ook bewerkt worden om te bewaren? (geen verstand heeft van zelf groenten kweken)
Nee, die gooi je weg. De wortels die er ruim omheen staan moeten nu bewerkt worden. Ik heb 4 rijen met wortels staan. In twee rijen zitten zeker zieke wortels, maar misschien in de laatste twee rijen niet. Dus misschien kan ik een rij nog wel even laten staan.

Wortelcake is inderdaad een goed idee. Stom dat ik daar niet aan gedacht heb.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 19:56
door JerryM
die worteltaart die in het receptentopic staat, geloof van daantje, was lekker.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 20:17
door cinderella
voorlopig staat er nu een ovenschaal met aardappelen, pastinaken, wortels en 2 bietjes met een bol knoflook en tijm in de oven. Straks nog een paar worstjes klaarmaken.
Vanavond nog een pan uiensoep, morgen worteltaart.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 20:20
door Voleuse
JerryM schreef:die worteltaart die in het receptentopic staat, geloof van daantje, was lekker.
Van Jezebel dacht ik ;)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 20:22
door Jezebel
Ja, maar maakt niet uit :)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 21:27
door murron
Piepers spinazie en lekkere ballen grinzz oe en ijsje na mjammie

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 05 aug 2013, 21:33
door Ravelijne
Mijn nieuwe favoriete pastasaus, vooral bij warm weer. Een saus van gesmolten feta, een paar verse tomaten in stukjes en een blikje sardientjes, met droge en verse italiaanse kruiden, met een groentenmengsel (vandaag ui, knoflook, champignons, oesterzwammen, een halve groene paprika en een paar sperzieboontjes).