Pagina 12 van 55

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 00:09
door Crownless
Recept voor verse aardbeien kwarktaart

Ingrediënten
Een pak bastognekoekjes (mag ook el cheapo lookalike zijn)
100 (room)boter
300 gram aardbeien (al gooide ik er geloof ik 400 in)
250 ml slagroom
100 ml (aardbeien)sinaasappelsap
10 blaadjes witte gelatine
200 gram suiker

Benodigdheden:
Springvorm (24 cm)
Staafmixer
Iets om koekjes mee te verkruimelen (ofwel een keukenmachine, ofwel een theedoek en een deegroller)
Twee à drie kommen
Steelpannetje
Garde / mixer
Mesje
Pollepel

Bereiding:
1 verkruimel de bastogne. Hou er een apart. De rest gaat of in de blender gooien, of in een theedoek doen en dichtvouwen. Ik vind het zelf heel leuk om het pakket zodanig vast te pakken dat er geen koekje kan ontsnappen en dan op het aanrecht meppen. Daarna met de deegroller op slaan en rollen. Doe het kruim in een kom.
2 doe de blaadjes gelatine een voor een in een bakje koud water.
3 smelt de boter in een pannetje of in de magnetron
4 eet het bastognekoekje op terwijl je wacht.
5 meng de gesmolten boter met de kruimels. Gebruik het laatste beetje boter dat altijd in de pan/kom over blijft om de springvorm in te vetten (lifehack! ik doe zelf altijd bakpapier over de onderkant van de vorm, en dan de ring van de bakvorm er weer omheen klemmen. Scheelt in benodigde boter en je hoeft niet te boenen bij de afwas).
6 doe het kruimbotermengsel in de vorm. Goed aandrukken.
7 verwarm het vruchtensap in een pannetje (niet koken). Haal het van het vuur. Giet het water van de gelatineblaadjes weg, en knijp de blaadjes uit. Roer vervolgens de gelatine door de warme sap heen tot het allemaal is opgelost. Lukt het niet, is het sap niet warm genoeg.
8 was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Doe ze in een kom.
9 doe de kwark bij de aardbeien in de kom
10 doe de suiker bij de kwark en aardbeien in de kom
11 pureer de aardbeien door de kwark en suiker met de staafmixer totdat alle aardbeien stuk zijn. Het mengsel is nu mooi rozerood
12 roer het gelatinesapmengsel door het kwarkmengsel
13 klop de slagroom stijf. Indien je dit met de hand doet: het kan even duren maar het gebeurt echt! Indien met de machine: klop niet te lang, anders maak je boter. Proef tussendoor vaak (alsof je dat niet al zou doen)
14 roer de slagroom luchtig door de kwark. Dit houdt in dat je het erin gooit, en een paar keer doorroert. Je zou nog verschil moeten kunnen zien in kleuren. Verwacht geen roodwitte zuurstok, maar een romige chuppachup lolly.
15 doe het kwarkmengsel in de springvorm op de laag koekjes. Eventueel recht strijken (vaak niet nodig).
16 zet de springvorm in de koelkast
17 wacht minimaal drie uur

Eet smakelijk!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 00:11
door Crownless
Oeh, vergeet niet de kom waar het kwarkmengsel in zat uit te likken. Noms!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 00:43
door leonietje
Hoeveel kwark gooi je er in want die mis ik in het lijstje met ingrediënten. En het klinkt echt heerlijk! (Iets met aardbeien is eigenlijk altijd goed)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 00:48
door leonietje
Punt 4 :schater:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 07:35
door Sabrina
I LOL'd! En het klinkt omnomnom, I'm so totally going to try that!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 08:00
door Crownless
D'oh! 500 gram kwark.

Ik vind het jammer dat ik geen foto heb gemaakt. Moet ik m nog een keer maken, gut wat erg nou :mrgreen:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 08:03
door kitten
Heel vervelend ja. :mrgreen:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 08:31
door bibi{T}
mmmmmmmmm Deze taart lijkt me ook ontzettend lekker :) En volgens mij zou het mij moeten kunnen lukken :mrgreen:
Punt 5 (die van het bakpapier over de onderkant) is geniaal! Dat ik daar nooit aan gedacht heb! Thanks! :D
Ik heb geen verplichtingen dit weekend, dus ik denk dat er dan een crownless-kwarktaart komt :yummie:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 08:41
door eireann
Crownless schreef: 17 wacht minimaal drie uur
:nopompom: dan kan ik maar beter de deur uit gaan, dat lukt me noooooit anders :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 08:55
door Daantje
eireann_DB schreef:
Crownless schreef: 17 wacht minimaal drie uur
:nopompom: dan kan ik maar beter de deur uit gaan, dat lukt me noooooit anders :)
Hoorde ik jou laatst niet zeggen dat er een kooi op zolder staat? :hypocrite:

Klinkt goed crownless! Ik kwam tot nog toe ook altijd kwarktaartrecepten tegen waarin stond: "Neem een pak mix voor kwarktaart...." Binnenkort eens proberen. Mischien met framboosjes. :food:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 10:02
door Gilraen^
Dank je wel! ik heb m gesaved!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 11:55
door chell
Ik heb Jerry's fudge gemaakt :kwijl: :kwijl:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 12:06
door Voleuse
Ik ga m eens met Baileys proberen en cafe noir koekjes :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 13:19
door Crownless
De kwarktaart kan met allerlei fruit, behalve die slecht reageren op gelatine. Verse ananas en kiwi werkt niet.

Ik heb de kwarktaart ook eens gemaakt met Malibu, kokosmelk en ananasstukjes uit blik. Lekker!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 04 mei 2012, 15:58
door skaoot
Ik heb geen staafmixer :( prakken met vork?