Pagina 160 van 221

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 19:20
door Jezebel
Ik zal morgen eens bij de slager gaan vragen :) Dankje!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 19:28
door pluis
Ambachtelijke slager, denk ik?

Ik heb wel eens gerookt rendierhart gegeten. Had een vriend meegenomen uit Zweden. Was goed te eten :)

Gisteren voor het eerst curry-pompoensoep gemaakt met kokosmelk. Was erg lekker, met zelfgebakken bruinbrood om te dippen. Moest alleen wel een glaasje melk achteraf :)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 19:54
door Voleuse
Bij de turkse slager hebben ze het vaak (geloof dat orgaanvlees eten voor turkse mensen normaler is)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 22:08
door Ravelijne
Soms ligt hart zelfs bij de Albert Heijn gewoon tussen het andere rundvlees (meestal in blokjes). Maar alleen sommige filialen en niet altijd, dus dat is altijd een beetje afwachten.

@Daantje Hart moet of kort (net als longhaas/onglette, ook een spier) of heeeeeeel lang. Ik had het tot nu toe eigenlijk alleen in stoofpotten gebruikt dus was voor mij nieuw om het zo te doen. Als ik het stoofde, proefde je wat meer die orgaansmaak (klein beetje zoals lever, alleen veeeeel milder) dan nu, zoals rosbief.

@Jerry Zoals ik het nu gemaakt had was het stevig zonder taai te zijn, maar wel gladder van structuur dan ander vlees. Moeilijk te omschrijven.

@Hera Van mij hoef je het ook niet te eten, hoor. :) Maar het is niet dat er iets mis is met het stuk vlees zelf, zeg maar.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 24 nov 2015, 22:41
door JerryM
over heel lang in de oven gesproken:

http://www.theguardian.com/lifeandstyle ... ulled-pork" onclick="window.open(this.href);return false;

laatst gemaakt. Bij de slager een kilo vlees aan het bot uit de nek gevraagd, eigenlijk leken dat gewoon een stuk of 5 halskarbonaatjes aan elkaar te zijn.

Moet nog wel een goede saus vinden. Zoals hier beschreven was er te weinig vocht om aan het eind in te marineren, heb maar wat dingen gedaan en in een 3l ziplock een dag laten marineren.

Volgende keer vraag ik om meer vet, misschien als het effe kan ook huid, in het recept wordt over crackling gesproken, en de buitenkant was ook iets droog, misschien met meer vet wordt het nog sappiger.

Lekker op broodjes.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 25 nov 2015, 13:20
door juffie
Was inderdaad erg lekker!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 25 nov 2015, 13:31
door Ravelijne
Klinkt interessant.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 25 nov 2015, 14:07
door chell
Ik kan de BBQ saus van mijn lieve vriendjes van de Sea Side Smokers enorm aanbevelen (https://www.facebook.com/SeaSideSmokers" onclick="window.open(this.href);return false;). En dat is niet alleen omdat ik ze de inkomsten gun, maar omdat het écht heel erg lekker is!

Ik ga binnenkort pulled pork eens in de slowcooker maken. Ben wel benieuwd hoe dat wordt.

Overigens voor wie wat minder gangbaar vlees zoekt en wel eens bij ons op bezoek komt of een extra reden zoekt om bij ons op bezoek te komen (of gewoon in Rotterdam komt): slagerij Schell op de West-Kruiskade heeft alles! <3

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 25 nov 2015, 18:22
door Jezebel
Hahaha, dat is een beetje ver vanuit hier :P (boven Groningen nog...) Maar de slager hier kon het gewoon bestellen, dus dat scheelt weer :)
Wel een goede tip voor als Rotterdam minder ver is trouwens!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 25 nov 2015, 20:14
door pluis
Ik ben appelmoes aan t maken. Mmmm ruikt zo lekker!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 25 nov 2015, 23:06
door chell
Wij aten vanavond 'Skinny Pad Thai', met courgette in plaats van noodles. Lekker!!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 25 nov 2015, 23:19
door Daantje
Spiraalsnijders zijn hét ding momenteel. Ik had gewoon volkoren pannenkoeken. Heb ik jouw portie koolhydraat ook wel op chell. :P

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 26 nov 2015, 01:03
door Ravelijne
Nice! I had tomatensaus met 'zoodles' (courgette-noodles). Wel gewoon met de dunschiller gemaakt, spiraalsnijder heb ik niet.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 26 nov 2015, 10:13
door chell
Ik heb dus wel een spiraalsnijder, is de schuld van juffie :P Dit was de eerste keer dat ik 'm echt gebruikte, maar dit is wel een blijvertje!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 26 nov 2015, 10:51
door juffie
Ik voel me niet schuldig! Want je wilde hem wel! :P