Pagina 177 van 221

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 06 okt 2017, 11:40
door Ravelijne
Klinkt ook wel erg lekker, @Pien ! Iets voor het receptentopic? Dat dacht ik trouwens ook al bij die banaanmuffins van @Heidi .

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 06 okt 2017, 16:15
door chell
Mexicaans vanavond, crispy mexicaanse pulled pork (uit de instant pot) met taco's enzo.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 06 okt 2017, 17:18
door Ravelijne
Yum!!!

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 06 okt 2017, 19:08
door Daantje
Brood met pompoensoep uit zo'n Jamie Oliver bak voorgesneden groenten, heb ik nog een beetje het gevoel gezond te eten.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 06 okt 2017, 19:15
door Voleuse
Nja dat is best wel gezond toch?

Ik ga vandaag voor het eerst in drie jaar weer vlees eten. En het voelt heel raar, ik voel me schuldig want ik was/ben best trots dat ik het vegetariër zijn zo goed volhoud. Maar vermoeidheidsklachten blijven aanhouden ookal zijn mijn vitaminelevels gewoon goed. En de dokter zegt dat ze niet overal op kunnen prikken en dat een multivitamine ook niet alles opvangt dusja. Toch maar even testen of dit niet gewoon heel erg helpt.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 07 okt 2017, 09:12
door Pien
@Voleuse, heb je vlees gegeten? En hoe voelde het?

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 07 okt 2017, 09:49
door isara
Wow drie jaar en dan weer vlees, ben wel benieuwd hoe dat was.

Ik krijg vrienden te eten, dus het wordt pompoen-wortelsoep met naanbrood en daarna groenten met kip uit de oven.
En ik denk zelfgebakken chocolate chip cookies toe :)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 07 okt 2017, 11:23
door Voleuse
Ja ik had zalm. En het was nog zoals ik me herinnerde, wel een beetje raar allemaal :p.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 07 okt 2017, 11:28
door tessie
Drie jaar vind ik echt knap! Ik had een keer een half jaar geen vlees gegeten en dat vond ik al lastig.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 07 okt 2017, 14:04
door Pien
3 jaar is knap ja. En ik kan me heel goed voorstellen dat het erg raar is als je zo lang geen vlees op hebt en dan ineens wel weer een stuk op je bord hebt.
Ben eigenlijk wel erg benieuwd wat het effect is op je klachten, over een tijdje.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 07 okt 2017, 17:50
door Ravelijne
Ik was 8 jaar vegetarisch en kon in het begin vlees ook heel lastig verwerken. Zalm vind ik een slimme om mee te beginnen, vis was makkelijker verteerbaar. Van vlees vond ik lamsvlees het beste te doen (is ook nog enorm goed qua voedingswaarde, dus yay). Met veel peterselie en knoflook bij het eten gong het makkelijker. (Helpt met enzymen om het beter te verteren.)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 07 okt 2017, 17:55
door eireann
Gebaseerd op de hoeveelheid kat en baby die momenteel bovenop mij liggen te slapen eet ik voorlopig niks :)

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 07 okt 2017, 22:42
door Deleted User 178
Heb je gewoon ineens weer vis gegeten? Of heb je eerst opgebouwd? Ik hoorde een keer van iemand die ook jaren geen vlees had gegeten dat die eerst kippenbouillon had genomen en zo verder.

Lijkt me inderdaad raar. Ik kan me ook echt niet voorstellen om weer vlees of vis te eten. Ben wel benieuwd of het helpt! Je hoort het toch wel vaker dat vegetariërs om vermoeidheidsredenen toch weer vlees gaan eten.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 08 okt 2017, 08:30
door Mack
Beestje is vroeger zo goed als geheel vegetarisch (bijna veganistisch) opgegroeid. Toen zij op kamers ging voor studie is zij eerst vis gaan eten. Later toen wij samen gingen wonen is er stukje bij beetje ook vlees bij gekomen maar als rood vlees niet voldoende gebakken is hebben haar darmen er nog wel eens moeite mee.
Ik heb het idee dat haar energie niveau toen ook omhoog ging.

Re: Wat eten we vandaag?

Geplaatst: 08 okt 2017, 09:09
door Ravelijne
Je hebt als vegetariër al snel weinig bronnen van taurine en co-enzym Q10 (en waarschijnlijk idd zoals de huisarts zei nog een heleboel dingen meer). Wat veel mensen ook niet weten is dat vlees ook echt VEEL vitaminen bevat, en weer in een goed opneembare vorm.

Grappig, ik verteer 'rare' vlees weer makkelijker dan doorbakken vlees. Maar vooral makkelijker in combi met veel knoflook, verse kruiden en (rauw) bladgroen zoals sla.

De (zelfgemaakte, 'echte') kippenbouillon tip is een hele goeie. Erg goed voor je darmwand en zit ook al een boel belangrijke stoffen in.