Pagina 22 van 55

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 03 jan 2013, 13:07
door Voleuse
Ik doe het altijd zonder ei (en suiker). Is dat voor de smaak ofzo?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 12 jan 2013, 19:14
door Guardian_s
Winterse runderlappen

Benodigd:

Doorregen- of sukadelappen naar behoefte
Vleeskruiden (naar smaak)
1 of 2 uien (naar smaak)
1 a 2 tenen knoflook (naar smaak)
kruidnagelen (naar smaak)
Laulierbladen (naar smaak)
Boter, olie of een bak/braad product

Braadpan
Koekenpan

Bereiding:

Laat de runderlappen op kamertemperatuur komen en wrijf ze in met de vleeskruiden.
Pel en snijd de ui(en)
Pel de knoflook
Verwarm zowel de koeken- als de braadpan goed
Doe in beide een beetje boter etc. en laat goed heet worden.
Bak de runderlappen in de koekenpan goed aan
Fruit intussen in de braadpan de ui glazig en pers de knoflook daarbij, samen met de kruidnagel en laurier.
Blus de lappen af met een forse scheut Glühwein en leg de lappen daarna in de braadpan.
Giet het vocht uit de koekenpan ook in de braadpan en voeg eventueel nog wat water toe.
Het geheel op (zeer)laag vuur 3 tot 3½ laten sudderen, af en toe de lappen even draaien.

Heerlijk bij hutspot, eet smakelijk.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 11 feb 2013, 19:56
door Daantje
Ik zou het vlees in dezelfde pan aanbraden als die waar de uien in gaan. Eerst de uien aanfruiten, dan eruit scheppen en even apart houden en vervolgens het vlees in de uienjus.

Heeft iemand een goed Nasi-Goreng recept? Ik heb zin in nasi met de hele rambam: gebakken uitjes, pindasaus, komkommer en een gebakken ei erboven op. Maar voor de nasi zelf weet ik niet hoe ik dat maak, heb het nooit gedaan namelijk. :bloos: Mama-D gebruikt zo'n pak nasi groenten, maar wat kruiderij betreft zou ik het niet weten.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 11 feb 2013, 19:59
door JJV
sambal, knoflook, ketoembar en djinten. (gedroogde koriander en gedroogde komijn, verhouding 3 :1)
beetje garnalen en of krab voor de afmaak
verder wat ketjap

c'est tout

om t in zn geheel te noemen:
ui en prei
en wat hamlapjes

ow en rijst, natuurlijk

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 11 feb 2013, 20:00
door cinderella
Daar blijf ik altijd zo'n zakje of een boemboe voor gebruiken. Zo'n zakje dat je eerst moet wellen in heet water is wat dat betreft nog steeds favoriet. Ook gewoon omdat mijn moeder dat ook deed, en dat dus "lekker ouderwets zoals thuis" smaakt.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 16 jul 2013, 21:20
door Mack
juffie schreef:Mack, mag ik het recept van je champignon-roomsaus From scratch?
En ehhh tsja, het was niet alleen "from scratch" maar ook "à l'improvise".

Ik had namelijk een kilo erg lekkere champignons gekocht bij de makro en daar moest wat mee gebeuren voordat ze gingen verpieteren.
Daarnaast hadden we ook nog port-mediteranekruiden-marinade over die we voor de paardenvleesbarbecuespiesjes (met dubbele woordwaarde graag ;) ) hadden gebruikt.

Dusch...

Snij een paar sjalotjes in reepjes en fruit ze glazig.
Snij de champignons in plakjes en voeg ze aan de sjalotjes toe.
Plens daar de marinade bij (en vraag me niet naar hoeveelheden...)
Laat dat een tijdje smoren tot de champignons goed geslonken zijn en er veel vocht in de pan staat.
Schep het merendeel van de champignons over naar een andere bak om voor toekomstige kookprojecten te gebruiken.
Gooi een hoeveelheid crème-fraîche bij het champignonvocht.
Bind het (kinky :D ) met een klein beetje bloem.
Doe er veul vers gemalen peper en een klein beetje honing bij.

Yum!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 16 jul 2013, 21:32
door juffie
Klinkt goed, linkje naar die marinade? Of iets soortgelijks?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 16 jul 2013, 21:44
door Mack
Die marinade was inderdaad een soortgelijk verhaal, uit de losse pols dus.

Rode port, olijfolie, tijm, oregano, marjoraan, rozemarijn, zout & peper. Zoiets...

Maar als je het puur voor de champignons gaat gebruiken kun je ook witte wijn nemen, dat combineert heel goed.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 16 jul 2013, 22:04
door juffie
Ah! Ga ik proberen! Thanx

Het WS receptentopic

Geplaatst: 17 jul 2013, 10:59
door funga{MrPaul}
Wij maken champignonsaus altijd met jenever (even flamberen ook) en dat is ook heerlijk :-D

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 22 jul 2013, 13:31
door eireann
Ravelijne, stomme vraag waarschijnlijk; dat bevroren banaan in de blender die je in het afvaltopic noemde; is dat echt zo simpel?
Banaan in de vries (zonder schil?) en als die bevroren is in de blender. verder niks erbij?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 22 jul 2013, 14:12
door Ravelijne
Zo simpel! Zonder schil idd en van te voren in stukjes/schijfjes snijden is wel zo makkelijk en fijner voor de keukenmachine. Als je vriezer heel koud staat even een paar minuutjes wachten (maar niet tot het ontdooit is want dan wordt het een vieze massa). Zelfs dan klinkt het nog alsof je keukenmachine het niet aan kan. Maar de mijne (staafmixer met blender/hakmolen achtige attachment) leeft nog gewoon. Als je het resultaat aan mensen voorzet geloven ze niet dat het maar 1 ingrediënt is. :)

Het is ook heel lekker om er een paar druppels vanille essence door te mengen of een paar verse aardbeien etc. etc., maar het hoeft niet. Gewoon bevroren banaan op de een of andere manier pureren is genoeg. :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 22 jul 2013, 17:17
door chats
Ikke nieuwsgierig... meteen maar een banaan zonder schil en in stukken in de vriezer gestopt :hypocrite:

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 22 jul 2013, 17:25
door Ravelijne
Hoop dat je het lekker vindt! Met een uurtje of zo zou hij al goed moeten zijn. :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 22 jul 2013, 17:26
door eireann
En kan je het dan gepureerd en al ook weer terug de vriezer in mikken om later op te eten?