Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 21 mei 2010, 21:59
Dit gerecht is best makkelijk te maken, en super lekker dus thuis eten we het vaak. (Dit recept heb ik al zo vaak gemaakt dat de originele hoeveelheden een beetje zijn vervaagd, dus het is een beetje op de gok.)
Chicken Jambalaya:
voor 1 pan
1 chorizo worst
2 kipfilets
1 ui
2 teentjes knoflook
1 dikke vleestomaat
1 gele paprika
basmati rijst
bouillon
Bak de chorizo worst (zonder vet) in de pan. Als t bruin begint te worden er weer uit halen. Dan de kip in stukjes in de pan bakken en er weer uit halen. Nu kun je er olijfolie bij doen (Als er niet al genoeg vet in de pan zit) en de ui fruiten. Daarna de paprika + knoflook bakken en de tomatenblokjes toevoegen. Na een paar minuten het vlees weer terug in de pan doen. Alles nog even laten bakken, en dan rijst erin strooien. Strooi er rijst bij, en roeren tot er vet op alle rijst zit. Maak vervolgens genoeg (kippen) bouillon om de pan net onder te zetten. (Nu kom het leuke deel :icon_biggrin: ) Doe de deksel op de pan, wacht 10 min ofzo, en VOILA! Een pan vol rijst!
Aanpassen kan naar eigen smaak: voor meer pittigheid kan je pepers of tabasco saus toevoegen. Als je wat krap bij kas zit, kun je de kip weglaten en een blikje met tomatenstukjes kopen.
Ik kan het iedereen aanraden
Chicken Jambalaya:
voor 1 pan
1 chorizo worst
2 kipfilets
1 ui
2 teentjes knoflook
1 dikke vleestomaat
1 gele paprika
basmati rijst
bouillon
Bak de chorizo worst (zonder vet) in de pan. Als t bruin begint te worden er weer uit halen. Dan de kip in stukjes in de pan bakken en er weer uit halen. Nu kun je er olijfolie bij doen (Als er niet al genoeg vet in de pan zit) en de ui fruiten. Daarna de paprika + knoflook bakken en de tomatenblokjes toevoegen. Na een paar minuten het vlees weer terug in de pan doen. Alles nog even laten bakken, en dan rijst erin strooien. Strooi er rijst bij, en roeren tot er vet op alle rijst zit. Maak vervolgens genoeg (kippen) bouillon om de pan net onder te zetten. (Nu kom het leuke deel :icon_biggrin: ) Doe de deksel op de pan, wacht 10 min ofzo, en VOILA! Een pan vol rijst!
Aanpassen kan naar eigen smaak: voor meer pittigheid kan je pepers of tabasco saus toevoegen. Als je wat krap bij kas zit, kun je de kip weglaten en een blikje met tomatenstukjes kopen.
Ik kan het iedereen aanraden
