Pagina 36 van 55

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 25 feb 2015, 19:01
door tessie
Is hart eigenlijk anders qua smaak en structuur dan bijv lever?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 25 feb 2015, 19:07
door Ravelijne
Ja, maar de smaak is moeilijk te omschrijven. Qua structuur is het meer gewoon vlees idd want spier. Kan wat taai zijn, dan lang laten stoven. Maar ik vind het wel echt lekker. :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 25 feb 2015, 21:19
door tessie
Ja ik ga het gewoon maar eens proberen. Ik weet ook niet waarom ik denk dat het zo vies zal zijn.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 25 feb 2015, 21:19
door Mack
Bij hart moet je het óf heel kort bakken (blue of rare), óf lang stoven. Anders kan het heel taai worden. Het heeft echt een eigen (erg lekkere) smaak.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 26 mar 2015, 22:15
door isara
Ik wil langzamerhand eens aan de slag met suikervrij bakken (koekjes, cake, muffins and so on). Genoeg te vinden hoor, maar heeft iemand nog een recept waarvan ie zegt: dat MOET je maken?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 26 mar 2015, 22:27
door tessie
Ga je dan een suiker vervanger gebruiken of wat is je bedoeling?

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 26 mar 2015, 22:38
door isara
Inderdaad, bij voorkeur palmsuiker, of honing, of evt stevia. Gaat mij in eerste instantie om het weglaten van geraffineerde suiker.

Ik ben namelijk best een zoetekauw, dus het zou fijn zijn als het een beetje zoet zou blijven :) Net bv koekjes gemaakt van banaan en havermout maar dat is toch een beetje mwah.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 10 apr 2015, 13:25
door Ravelijne
Request! Pompoensoep. Geïnspireerd door de goddelijke pompoensoep afgelopen weekend. Chell? Ik weet dat je het elke keer anders maakt, maar algemene wenken? Andere mensen mogen ook reageren!

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 10 apr 2015, 13:48
door cinderella
Ik vind het zelf erg lekker met rode currypasta, voor wat pit. Kan from scratch volgens een recept van Jamie Oliver, maar ook met een lepel ofzo uit een potje. En dan met een flinke lepel creme fraiche erdoor als je het serveert.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 11 apr 2015, 11:51
door chell
Springconference pompoensoep (maar dan de helft in hoeveelheid)

ongeveer 1,5kg pompoen
ongeveer 400gr zoete aardappel
1 ui
1 teentje knoflook
20 g verse gember
citroenschilrasp
sinaasappelschilrasp
kerrie
cayennepeper
salie
zout/peper
groentebouiilonblokje

Alles in stukken snijden.

Ui, knoflook, kerrie en gember fruiten in pan met wat olie. Kerrie is erg naar smaak. Ik begin meestal met twee theelepels op dit stuk en voeg later meer toe.
Pompoen en aardappel kort meebakken (goed bedekt laten worden door kerrie)
1,5 liter water erbij
Schil van citroen en sinaasappel erbij. Dit is ook een beetje naar smaak, zeker de sinaasappel proef je!
Laten koken
Bouillonblokje erbij laten oplossen
Ongeveer 25 minuten laten koken
Staafmixer
Op smaak brengen met evt. meer kerrie, cayennepeper, zout/peper, salie. Wat je lekker vind.

Ik maak ook vaak een versie met kokosmelk er nog bij of gooi in het begin een klein rood pepertje (zonder pitjes) erbij voor wat meer pit. Sinaasappel kan ook weggelaten worden enzovoort.


Meestal laat ik'm hierna nog even pruttelen.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 11 apr 2015, 11:52
door chell
En als je eens uit wilt pakken is dit echt een aanrader:

http://www.culy.nl/recepten/het-ultieme ... tt-preston" onclick="window.open(this.href);return false;

Het water loopt me nu alweer in de mond :D Ik maak deze trouwens zonder bleekselderij. Dat vind ik maar een nare smaak hebben.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 11 apr 2015, 14:18
door Ravelijne
Thanks! Klinken allemaal als goeie suggesties. Kokosmelk combineert ook vast goed met de rode curry tip van Cinderella. Toevallig heb ik 3 pompoenen liggen, dus ik kan ze de komende tijd allemaal uitproberen. :)

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 12 apr 2015, 11:23
door cinderella
Ongetwijfeld zal dat ook de eerste suggestie zijn geweest uit het recept. Maar ik maak zelf zoveel creme fraiche dat ik nooit weet hoe ik het op moet maken (meer dan 2 eetlepels gebruik je normaal gesproken niet in een maaltijd) dat ik elke mogelijkheid aangrijp om het te gebruiken.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 17 apr 2015, 19:10
door isara
Ravelijne schreef:Request! Pompoensoep. Geïnspireerd door de goddelijke pompoensoep afgelopen weekend. Chell? Ik weet dat je het elke keer anders maakt, maar algemene wenken? Andere mensen mogen ook reageren!

Ik heb laatst deze gemaakt en die was ook heerlijk! Iets meer werk misschien omdat je hem roostert, maar juist daardoor heel lekker. Ik heb er niet veel geitenkaas bij gegeten, vond ik minder lekker.

Re: Het WS receptentopic

Geplaatst: 17 apr 2015, 19:28
door Ravelijne
Klinkt ook erg lekker! Ik heb 'm nog steeds niet gemaakt. Telkens net niet alle ingrediënten in huis voor één van de versies (vandaag weer de zoete aardappelen vergeten, bijvoorbeeld). Binnenkort!