Pagina 7 van 55
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 02 nov 2011, 21:52
door cinderella
Verkopen ze daar roggeBLOEM? Roggemeel heb ik eigenlijk bijna altijd in huis, behalve als het net op is, maar roggebloem? Wist niet dat dat zo normaal is dat je het bij de natuurvoedingswinkel kan krijgen.
Als je honing moet verhitten, en zeker als je het zelfs aan de kook moet brengen, heeft het totaal geen zin om dure honing te gebruiken. Het verschil proef je dan namelijk niet meer, dus dure is gewoon zonde van je portomonnee.
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 02 nov 2011, 22:15
door Voleuse
Waz het verschil tussen meel en bloem? Dacht altijd dat dat hetzelfde was?
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 02 nov 2011, 22:19
door dbj
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 02 nov 2011, 22:48
door cinderella
Het verschil zie je ook heel duidelijk: bloem is een wit poeder, bij meel zitten er hele kleine bruine stukjes van het vliesje rondom de korrel in. Die zijn niet tot poeder te vermalen.
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 08:24
door Rauw Beestje
Juist, dat was inderdaad de reden dat ik het ook vroeg. Roggemeel kun je uiteraard in de natuurvoedingswinkel krijgen. Bloem heb ik er nog niet gezien. Wat wel mogelijk is is het meel met een hele fijne zeef zeven, zodat je de zemel er uithaalt. Dan krijg je iets wat volgens mij officeel geen bloem heet, maar wat wel genoeg in de buurt komt.
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 08:34
door cinderella
Met een gewone zeeg waar ik altijd mijn bloem mee zeef lukt dat in ieder geval niet. Een theezeefje is denk ik ook te grof, en bovendien een pokkewerk.
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 08:43
door Rauw Beestje
Oh, een pokkewerk zal het zeker zijn. Vooral als je 1250 gram nodig hebt
Enige 'oplossing' die ik van iemand anders ken is zelf een (electrische) graanmolen aanschaffen. Die kan inderdaad roggebloem maken (en nog veel meer).
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 09:52
door nijntje
Ik heb mijn collega gewoon roggebloem uit Denemarken mee laten nemen. Daar staat het standaard in de supermarkt

Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 11:09
door cmeermin
Ow..daar heb ik dus gewoon een beetje overheen zitten lezen he

dat het inderdaad roggebloem moest zijn ipv -meel. Dat wordt opnieuw naar de natuur-super. Wie weet hebben ze het toch wel. Nou had ik vroeger een graanmolen inderdaad, als een opzet stuk op een keukenmachine. Een superding! Helaas is die keukenmachine overleden en die graanmolen past natuurlijk nergens meer op
Dat wordt dus misschien 1250 gr roggemeel zeven met een theezeefje
Ach, ik ben ook gek genoeg om 1 kilo amandelen met de hand te ontdoen van het bruine velletje.. Voor de lekkerste koekjes dan wel!
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 11:10
door cinderella
toevallig voor een oude braun keukenmachine?
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 11:13
door cmeermin
Ja

Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 11:13
door cinderella

Deze heb ik staan, heb jij dat meelmaalding nog? Dan ben ik wel geïnteresseerd vanwege m'n broodbakmachine.
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 11:30
door cmeermin
Aw..jammer, ik had er een uit deze serie:
comp-multiquick-3-kitchen-machine-k650.jpg
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 11:34
door cinderella
Die was zo te zien aanzienlijk nieuwer! De mijne heeft al wel twee maal een reparatie gehad, maar is het denk ik ook wel waard. Hij kan zelfs deeg kneden, dus hij heeft een flinke motor.
Re: Het WS receptentopic
Geplaatst: 03 nov 2011, 11:42
door cmeermin

Die van jou is echt retro! Maar geweldig toch, zolang hij blijft werken? Die machine die ik had heb ik ook wel 20 jaar gelden gekocht en hij is 5 jaar geleden definitief kapot gegaan. Nu heb ik er weer een van hetzelfde merk, maar daar is helaas geen aparte graanmolen meer bij te bestellen. En dat is jammer, want hetzelfde wat geldt voor versgemalen koffie, geldt ook voor zelf gemalen graan. Pannekoeken bakken van een mix van zelf gemalen graan
