Pagina 1 van 2

soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 22 dec 2010, 20:19
door Peter^
Als sub kan je twee soorten pijn ervaren:
1. Pijn veroorzaakt door bdsm (zwepen, bondage, kaarsvet, etc)
2. Pure lichamelijke pijn. (last van knieen bij knielen, pijn in armen/benen door houding)

Nu hoor ik vaak dat er stopwoorden als 'stop', 'genade' of kleuren zijn voor de eerste soort pijn.
Maar wat hebben jullie in je D/s afgesproken voor signalen in de bij 2. genoemde gevallen?

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 22 dec 2010, 20:28
door Wever
Eens met die soorten pijn. Maar ik heb nooit gehoord dat stopwoorden wel voor het een en niet voor het ander zouden zijn. Bij Boefje en mij zijn ze in elk geval hetzelfde.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 22 dec 2010, 20:44
door Voleuse
Hmm, genade lijkt me inderdaad voor de eerste soort pijn, maar dat is omdat het woord het impliceert. Genade, dan smeek je aan de ander om te stoppen met de pijn, maar als het de knellende bondage is dan lijkt me dat raar, want dat is onbedoeld, dus dan kan je niet echt van genade spreken lijkt me.

Ik heb gewoon een stopwoord voor pijn 1, en als ik last van mijn kniën krijg zeg ik: 'ik heb last van mn knieën' :clown:

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 22 dec 2010, 20:56
door mej.s
Wat een veronderstelling dat er maar 2 soorten pijn zijn. Er zijn diverse soorten pijn, lichamelijk én geestelijk. Wij werken niet met stopwoorden. Als ik aangeef dat iets echt niet prettig is dan is dit niet prettig. Waarom moet ik dan genade zeggen of smeken om te stoppen. Dit vind ik zo stom :roll: . Alsof ik dan niet geloofd word dat een pijn stekend, prikkend, beknellend, stomp, snijdend of geestelijk blokkerend is.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 22 dec 2010, 21:03
door Voleuse
mej.s schreef:Waarom moet ik dan genade zeggen of smeken om te stoppen. Dit vind ik zo stom :roll: .
Euh, omdat dat geil is? :roll:

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 22 dec 2010, 21:35
door Wever
mej.s schreef:Wat een veronderstelling dat er maar 2 soorten pijn zijn.
:roll:
Je mist het punt. Het is niet omdat je pijn kan indelen in twee soorten, dat pijn ofwel A ofwel B zou zijn. Je kan mensen evengoed indelen in mannen en vrouwen, maar dat wil evengoed niet zeggen dat alle vrouwen/mannen gelijk zouden zijn.
Hier eveneens: om het wat ingewikkelder te zeggen kan je zeggen dat pijn gecontroleerd kan zijn (alles wat de D bewust aandoet, zeg maar), of dat de pijn ongecontroleerd is (knellingen door bondage, plotse paniekaanvallen, dat soort dingen).


Mijn stopwoord is overigens ook 'genade'...maar dat heeft niets met smeken te maken. Het is een stopwoord...geen stopverzoek.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 22 dec 2010, 22:10
door dbj
Ben het eens met de opvatting zoals die door mej.s onder woorden is gebracht; kan het zelf niet beter zeggen ;)
En wat betreft mijn antwoord of reactie: ik ben (ook tijdens SM) lekker direct in mijn taalgebruik :lol:

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 22 dec 2010, 22:42
door Guilty
Voleuse schreef:maar als het de knellende bondage is dan lijkt me dat raar, want dat is onbedoeld, dus dan kan je niet echt van genade spreken lijkt me.
Bij een knellende bondage (of andere problemen in categorie 1 en 2) wil eigenlijk gewoon weten wat er aan de hand is. Een stopwoord is aardig als noodrem, maar geen vervanging voor normale communicatie.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 22 dec 2010, 22:55
door wandering
mej.s schreef:Als ik aangeef dat iets echt niet prettig is dan is dit niet prettig. Waarom moet ik dan genade zeggen of smeken om te stoppen. Dit vind ik zo stom :roll: . Alsof ik dan niet geloofd word dat een pijn stekend, prikkend, beknellend, stomp, snijdend of geestelijk blokkerend is.
Nou, voor mij zijn zeggen dat je pijn hebt en het stopwoord zeggen wel twee heel verschillende dingen.
In het eerste geval wil ik hem laten weten dat ik pijn heb, ergens last van heb, en vraag ik hem daar min of meer mee rekening te houden. Maar het hoeft niet: hij kan juist nog even doorgaan om me extra te pesten. Ik wil alleen dat hij er zich bewust van wordt dat iets wellicht meer pijn doet dan hij dacht, maar hij mag zelf weten wat hij met die informatie doet.
In het tweede geval kan ik echt niks meer hebben, en wil ik dat hij stopt. En dat zal hij dan ook doen.

Ik ben dus erg blij met het hebben van een stopwoord, want stel je voor dat hij al zou stoppen elke keer als ik aangeef ergens last van te hebben! Nu weet hij tenminste wat de grens is tussen vervelend en té vervelend. En het spannende zit hem voor mij ook in zijn reactie: zal hij me genade schenken nadat ik aangegeven heb dat iets niet prettig is, of gaat hij juist door als de heerlijke sadist die hij is? :inluv: Als je geen stopwoord hebt lijkt me dit lastig, want wat nou als je dit keer écht wil dat hij stopt, hoe weet hij dat dan? Of wil jij altijd dat hij stopt zodra jij zegt dat je ergens last van hebt? Of hoeft hij van jou juist nooit te stoppen?

---
Nu nog even terugkomend op de post van Peter. Bij de tweede soort pijn is het inderdaad wel lastig om je stopwoord te gebruiken, ik zou het tenminste raar vinden als ik op mijn knietjes zit en hij doet niks en dat ik dan ineens het stopwoord roep omdat de houding teveel pijn doet. Dus dan zou ik inderdaad gewoon iets zeggen van "deze houding is heel pijnlijk voor mij", en als die pijn onbedoeld was dan zal hij me ook genade schenken.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 23 dec 2010, 11:46
door thaliya
Nooit met een stopwoord gespeeld, ook nooit gemist. Maar zeker bij het 2e punt zou ik a la Voleuse gewoon "ik heb last van mn knieën" zeggen.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 23 dec 2010, 12:47
door justes
Ik heb ook nooit een stopwoord gehad. Ik snap dat ook niet zo goed. Dan moet ik gaan nadenken over wat ik moet zeggen als ik iets niet meer kan of zo? Als iets niet gaat, dan zeg ik dat. En Hij weet dat dat nooit is, omdat ik ergens geen zin in heb of zo, of niet leuk vind of zo.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 23 dec 2010, 13:21
door wandering
Dan zijn "het gaat niet meer" of soortgelijke verwoordingen jouw stopwoorden.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 23 dec 2010, 15:10
door thaliya
Ik vind dat ook veel logischer eigenlijk dan een stopwoord. Kweet niet... kan me er niks bij voorstellen dat als iets echt pijn doet dat ik dan "rood, rood" of "aardbei" of zo zou gaan roepen ipv te zeggen wat er pijn doet.

Maar je hebt wel gelijk dat het eigenlijk een stopwoord is want ik zou het heel erg vinden als hij dan toch door zou gaan.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 23 dec 2010, 16:12
door kitten
Een stopwoord is vooral fijn als je iets wil doen waarbij je lekker wil kunnen tegenspartelen en bij een nieuw partner die je niet zo goed kent. En er is niks mis mee.

Re: soorten pijn en stopwoorden

Geplaatst: 23 dec 2010, 16:23
door JJV
taika schreef: ipv te zeggen wat er pijn doet.
veel mensen roepen dan au .. meer
au
meer
au
meer

die vinden die vreselijke pijn.. lekker

en ik moet nieteens denken aan
"je doet me pijn, au.. nee.. nee. au.. je doet .. au.. mmm"
* krijgt dromerige blik *

meestal zie je wel aan de ander welke soort au je mee te maken hebt
maar voor de zekerheid is 'stop, rood' .. toch een stuk duidelijker