hoe veilig is electrosex?

gorby1952

hoe veilig is electrosex?

Bericht door gorby1952 »

Ik heb onlangs electrosex ontdekt: je erogene zônes stimuleren met al dan niet frequente stroomstootjes. Naarmate je meer lol in dat apparaat krijgt ga je je grenzen verleggen: tot aan het vrijwilliig ondergaan van pure marteling als je niet uitkijkt! Voortdurende stimulatie onder weliswaar lagere spanning leverde bij mij huidirritaties op aan tepels en voortdurende zeurpijn aan de eikel.
Graag jullie ervaringen....!
colet

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door colet »

Wisselende ervaringen :)
Van onwijs gaan giechelen bij Tensplakkers op billen die losgingen en die vooral een giechel teweeg brachten. Tot stimulatie met een dildo aangesloten op kastje....errug lekker! Heel apart gevoel, maar op juiste manier en juiste sterkte dus errrrrug lekker.
Plakkers op schaamlippen is gewoon ertussenin, niet lacherig, niet lekker, niet vervelend. Als je dan een opmerking maakt en de D draait de knop eventjes op allersterkst dan vloek je vanzelf. Daarna is alles overgevoelig en niet fijn meer.
Dat is de enige keer dat ik overgevoelig reageerde na iets met electro.

De enige andere keer was na vacuum op tepels. Dát leverde mij enorm overdreven overgevoelige tepels op. Wijzen deed al zeer. En blijkbaar vinden sadistische Doms het dan een waar genoegen om erop te slaan. :shutup:
mea

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door mea »

Volgens mij is electrosex even veilig of onveilig als andere vormen van spelen. Als je te lang te hevig op dezelfde plaats gestimuleerd wordt dan zal het wel onaangenaam zijn daags nadien ofzo maar als subje kan je steeds aangeven moest het te heftig worden en een Dom houdt ook zijn subje in het oog.

Zelf vind ik electrosex zalig maar ik heb het wel op een hele rustige manier leren kennen. Zo heb ik ondertussen een ander subje leren kennen die er schrik heeft van gekregen, haar Dom had haar meteen op een hoge stand gestimuleerd en ik kan me voorstellen dat dat voldoende was om het niet meer te zien zitten.

Het toestelletje dat mijn Meester gebruikt is met pads en heeft 6 verschillende standen en daarnaast een hele reeks ritmes en ik vind dat er een heel verschil zit in de beleving van die ritmes. Zo is er één die telkens een heel korte puls doorgeeft en op de hogere standen ervaar ik dat precies alsof er telkens een naald in me gaat. Neem dan diezelfde stand met langere pulsen en dat is minder tanden bijten.
Gebruikersavatar
Voleuse
Berichten: 57
Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
Locatie: R'dam

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door Voleuse »

mea schreef:Volgens mij is electrosex even veilig of onveilig als andere vormen van spelen.
Dat lijkt me een bijzonder onzinnige uitspraak. Je subje in de hoek zetten is bijv. veel veiliger (lijkt me zo). Misschien is het beter de vraag te stellen, wat kan er allemaal mis gaan?
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
Gebruikersavatar
Frodo
Site Admin
Berichten: 49
Lid geworden op: 09 aug 2009, 07:40
Locatie: Alkmaar
Contacteer:

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door Frodo »

Voleuse schreef:Misschien is het beter de vraag te stellen, wat kan er allemaal mis gaan?
Nou... je kan iemand een prima electroshockbehandeling geven als je de electrodes aan weerszijden van z'n hoofd zet maar persoonlijk laat ik dat liever aan specialisten*) over. Parkeer je één electrode op elke tepel dan jaag je stroom vlak langs het hart en dat is levensgevaarlijk aangezien je hartspieren ook door (kleine) stroomstoten aangedreven worden. Wil je per sé stroom op de tepels zetten, bevestig dan de ene draad op de tepel zelf en de andere er vlak naast.

Zo lang als je onder de gordel blijft is electro vrij veilig, mits je ook veilige apparatuur gebruikt. De meeste TENS-units werken op een laag voltage en je moet er wel erg gekke dingen mee doen wil je echt schade veroorzaken.


*) als in mensen die weten wat electroshockbehandeling inhoudt, niet BDSM-specialisten.


F.
mea

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door mea »

Voleuse schreef: Dat lijkt me een bijzonder onzinnige uitspraak. Je subje in de hoek zetten is bijv. veel veiliger (lijkt me zo). Misschien is het beter de vraag te stellen, wat kan er allemaal mis gaan?
Ik vergeleek het zo'n beetje bij mezelf met andere spelvormen zoals met naalden spelen, borsten afbinden, kaarsvet enz... hoor en dan lijkt het me niet onveiliger als je deftige aparatuur gebruikt. :icon_biggrin:
gorby1952

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door gorby1952 »

Bedankt Frodo (en pluu) voor de waarschuwing om de tepels elk afzonderlijk bipolair te elektokuteren en niet de stroom van de ene naar de andere tepel te jagen. Hoewel elektrische stroom altijd de kortste weg kiest, vind ik het bij nader inzien een te groot risico om het overigens perifere hartweefsel nog verde te belasten. De fabrikanten/verkopers van electroboxen dienen mijns inziens een deugdelijke nederlandstalige gebruikshandleiding mee te leveren. Beter mee dan om verlegen....!
Boefje

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door Boefje »

Ik ben bekend met perifere (bloed)vaten en perifeer zenuwstelsel maar wat bedoel je met perifeer hartweefsel? En ik begrijp ook niet wat je nu met de belasting van dat weefsel bedoelt. Als je het hebt over de mogelijke schade aan je hart dankzij electro dan is dat bij mijn weten het ontregelen van het hartritme (je overstemt het signaal van de sinusknoop). Maar misschien kun je me uitleggen wat je bedoelt.
gorby1952

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door gorby1952 »

Onder "perifeer hartweefsel" bedoel ik de hele santekraam om het hart heen, zoals bloedvaten, bindweefsel etcetera.
Yelte

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door Yelte »

Parkeer je één electrode op elke tepel dan jaag je stroom vlak langs het hart en dat is levensgevaarlijk aangezien je hartspieren ook door (kleine) stroomstoten aangedreven worden.
Mee eens dat het te gevaarlijk is, maar de stroom gaat niet langs maar dóór het hart.
Hoewel elektrische stroom altijd de kortste weg kiest,


Niet mee eens, de stroom zal een omweg kiezen als de weerstand daar lager is. Wat inhoud dat het vooral via de bloedvaten
en de spieren zal gaan. Zit het hart ook maar een beetje tussen de polen zal de stroom door het hart gaan. Zet je de beide polen
op dezelfde borst dan zal wss de weerstand tussen de polen te klein zijn om de stroom ook maar het hart te laten gaan maar door de borstspieren gaan.
De fabrikanten/verkopers van electroboxen dienen mijns inziens een deugdelijke nederlandstalige gebruikshandleiding mee te leveren. Beter mee dan om verlegen....!
Helemaal mee eens!
Guilty

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door Guilty »

Yelte schreef:
De fabrikanten/verkopers van electroboxen dienen mijns inziens een deugdelijke nederlandstalige gebruikshandleiding mee te leveren. Beter mee dan om verlegen....!
Helemaal mee eens!
Ergens valt daar een hoop voor te zeggen, maar dat zou dan evenzeer moeten gelden voor bullwhips, touw, scalpels, naalden en al die andere dingen die potentieel gevaarlijk kunnen zijn. Bij gebrek aan degelijke handleidingen heb je ook nog gewoon een eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat je weet waar je mee bezig bent.
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 321
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door kitten »

Nee, ik vind dat dat voor elektro spul waarmee je jezelf een hartstilstand kunt bezorgen net wat belangrijker.

Overigens, bij mijn TENS unit werd in de handleiding wel gewaarschuwd voor wat je er niet mee moest doen.
Boefje

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door Boefje »

gorby1952 schreef:Onder "perifeer hartweefsel" bedoel ik de hele santekraam om het hart heen, zoals bloedvaten, bindweefsel etcetera.
Maar nu weet ik nog niet wat je bedoelt met het belasten van dat weefsel.

Ik dacht namelijk dat electro zo werkte (let op: onderstaande is iets dat ik nergens gelezen heb maar zelf beredeneerd heb):
Ons lichaam werkt o.a. met signalen via de zenuwen om processen aan te sturen. Dit lijkt op electriciteit maar is niet helemaal hetzelfde. Desondanks kun je wel middels electriciteit die lichaams-signalen opwekken en/of overstemmen (je wekt van buitenaf een polarisatie van de zenuwbaan op). Ik had altijd het idee dat je met electro eigenlijk alleen ons beweegingsstel (spierweefsel) kon beïnvloeden. Middels het prikkelen van de zenuwbanen wek je dan pijn en/of spiercontractie op. In geval van een beenspier overstem je natuurlijk de zenuw die die spier aanstuurt. In geval dat je aan de voor- en achterkant van je borstkas zo'n plakker plakt, kun je je sinusknoop overstemmen en dus je hartritme verstoren.
Maar de huid doet geen pijn. Je bloed heeft er evenmin last van. Bloedvaten niet, bindweefsel niet. Dat is in ieder geval wat ik dacht. Dus ik begrijp gewoon niet zo goed hoe de hele santekraam rondom het hart (en dus niet de spier zelf) last zou hebben van electro.
Oké, als je maar genoeg stroom door je lijf jaagt, beïnvloed je natuurlijk ook de rest. Je huid verbrandt onder andere. Maar een tens is daar niet sterk genoeg voor.

Dus nogmaals: wil je het uitleggen wat je bedoelt met het belasten van het rondom gelegen hartweefsel?

Edit: ik ga er vanuit dat we het hier nog steeds over stroomgeleiding hebben (Tens) en niet over statische electriciteit (schokken van een violet wand). Dat laatste werkt namelijk weer anders.
stirreke

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door stirreke »

Ook bloedvaten worden bezenuwd (denk maar aan het samenkrimpen en opzetten bij koude en of warmte - dat is allemaal autonoom zenuwstelsel) en ook in vetweefsel liggen zenuwen hoor Boefje, niet enkel spieren worden dus bezenuwd.
Bitemarks
Berichten: 15
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:17
Locatie: Zelhem

Re: hoe veilig is electrosex?

Bericht door Bitemarks »

Weet iemand dan eigenlijk wat de effecten op korte en lange termijn zijn op bloedvaten en vetweefsel?

Dat er zenuwen zitten klinkt heel logisch, maar wat doen die zenuwen dan precies?
Was, meint ihr, will aus mir werden
.Gutes oder boses?
Therapy?
Gesloten