Het recept van de worteltjescake wilde ik gister al hier zetten, maar voor ik dat kon doen werd ik een beetje afgeleid...

Dus bij deze:
Voor de cake:
200 g zelfrijzend bakmeel
150 g suiker
3 eieren
200 g wortels (bospeen, ongeveer 5)
1 zakje vanillesuiker
50 ml olie
kaneel
Voor het witte laagje ertussen:
50 g roomkaas (philadelphia of soortgelijk)
30 g boter
poedersuiker
1) klop de eieren en de suiker tot een romige massa
2) voeg het zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker en de kaneel toe
3) rasp de wortels en doe die met de olie bij het beslag
4) giet het beslag in een (goed ingevette!) bakvorm, en bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar op 180 graden
Topping:
meng de zachte boter met de philadelphia en doe er zoveel poedersuiker bij dat het, als je het roert, in een soort lobbige punten blijft staan.
Wij hadden nu een dunne cake gebakken en de topping tussen twee lagen cake gedaan om het goed te kunnen vervoeren, maar het kan er natuurlijk ook bovenop.
