Wij van het receptenopic zitten nog steeds te wachten op chells viscurry, Ambers zweedse koekjes, en volgensmij ook nog iets anders van chell wat ik alweer vergeten ben (ik zag het in de zoekopdracht naar receptentopic, vandaar

)
Anyway, dit heb ik gisteren gegeten. Lekker en vega!
Tomaten-paprika soep (voor 2)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- 1 grote pot geroosterde paprika (375 gr)
- 1 blokje kippenbouillon
- vermicelli (kan je ook weglaten, zo wordt de soep wat vullender)
Snipper de ui en knoflook, en bak tot de ui glazig is. Hak de tomaat en paprika in grove stukken en doe ze in de pan (Vocht uit het paprikapotje bewaren). Op een laag vuurtje bakken tot de tomaat moes is en de paprika zacht. Ondertussen een pan opzetten met het paprikavocht, kippenbouillon, vermicelli en water (hoeveel water hangt er vanaf hoe waterig je de soep wil hebben).
Als de paprika/tomaat klaar is, alles uit de pan in de pureerder/staafmixer gooien en pureren. In de pan met water doen. Eventueel water bijvoegen als hij te dik is. Nog even doorroeren en kruiden hoe je wil.
Klaar

. Lekker met bruscetta.