
Wat eten we vandaag?
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Het was wel goed gelukt.
Ik had de saus ook nog in een pannetje voorverwarmd, zodat het in de oven idd in een kwartiertje klaar is. Van koelkast temperatuur naar warm in een ovenschaal duurt langer.

-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Tikka massala uit de slowcooker, met zelfgemaakte mangochutney én zelfgebakken naan. Superlekker!
- Daantje
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
- Locatie: Goois Meisje
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Ik had vandaag Gascogne rund-hamburgers van de barbecue (smaakten naar dode koe!) Op lekkere broodjes met sla en the works. 

Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
Re: Wat eten we vandaag?
Couscous met rode kool (voor 4 personen):
350 ml kraanwater
1 kippenbouillontablet
300 g couscous
300 g gesneden rodekool (zak)
1 rode ui
50 g pompoenpitten
3 el mayonaise
2 el rodewijnazijn
30 g peterselie
2 avocado's
Zo maak je het:
Breng in een pan water met het kippenbouillontablet aan de kook. Doe de couscous en rodekool in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Dek af en laat 10 min. staan. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kom. Schenk er heet water over en laat 10 min. staan zodat de ui wat van zijn scherpte verliest. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Meng de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en snijd fijn. Laat de ui uitlekken. Roer de couscous en rodekool los met een vork. Meng de ui, de helft van de pompoenpitten, mayonaisedressing en de helft van de peterselie erdoor. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in parten en leg op de couscous. Bestrooi met de overgebleven pompoenpitten en peterselie.
350 ml kraanwater
1 kippenbouillontablet
300 g couscous
300 g gesneden rodekool (zak)
1 rode ui
50 g pompoenpitten
3 el mayonaise
2 el rodewijnazijn
30 g peterselie
2 avocado's
Zo maak je het:
Breng in een pan water met het kippenbouillontablet aan de kook. Doe de couscous en rodekool in een ruime schaal en schenk de bouillon erover. Dek af en laat 10 min. staan. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en doe in een kom. Schenk er heet water over en laat 10 min. staan zodat de ui wat van zijn scherpte verliest. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Meng de mayonaise en azijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de peterselieblaadjes van de takjes en snijd fijn. Laat de ui uitlekken. Roer de couscous en rodekool los met een vork. Meng de ui, de helft van de pompoenpitten, mayonaisedressing en de helft van de peterselie erdoor. Snijd de avocado’s overlangs doormidden en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in parten en leg op de couscous. Bestrooi met de overgebleven pompoenpitten en peterselie.
- kitten
- Berichten: 362
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Wat eten we vandaag?
Aparte combi! Wij hadden een poosje terug boerenkoolspaghetti. Erg lekker was die!
Gisteren kipkluifjes en kebab, coleslaw, asperges en gebakken aardappeltjes. Iedereen blij.
Gisteren kipkluifjes en kebab, coleslaw, asperges en gebakken aardappeltjes. Iedereen blij.

Re: Wat eten we vandaag?
ja, apart maar heel lekker. En met rode kool en avocado heel goed voor je lever (en de mijne kan wel wat TLC gebruiken met alle medicatie die ik krijg)
- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
Pasta met tonijn in gezeefde tomaten en doperwtjes
**Self Rescuing Princess**
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Een shepherds pie uit de verjaardagscadeau-snelkookpan (beetje deconstructed, want geen zin meer om nog in de oven te zetten alleen voor een korstje). Kruising tussen dit recept en dit recept. Erg lekker.
- shareen_G
- Berichten: 0
- Lid geworden op: 28 jun 2010, 11:11
- Locatie: Alkmaar
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Pastelón, een soort lasagne met bakbanaan ipv deegwaar. Nog nooit eerder Puerto Ricaans gekookt, maar eens moet de eerste keer zijn. Zarath vond het ook wel iets weghebben van een Latijns Amerikaanse moussaka (wat ik nog nooit geproefd heb, dus ik heb geen idee). Ook het eerste recept wat ik ooit gekookt heb waar zowel rozijnen als olijven in gaan. Maar het was lekker!
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Gisteren voor het eerst zelf saag gemaakt (indiaas spinaziegerecht) en het was zo lekker dat ik het vandaag weer heb gemaakt. Mmmmm. 

-
- Berichten: 15
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:17
- Locatie: Zelhem
Re: Wat eten we vandaag?
Oeh, lekker! Ik heb het een keer gemaakt met paneer: heel jonge zelfgemaakte kaas. Daar maak je tippi ook blij mee. Ik ga het snel ook weer maken 

Was, meint ihr, will aus mir werden
.Gutes oder boses?
Therapy?
.Gutes oder boses?
Therapy?
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Paneer saag vind ik ook geweldig! Er zit een Indiaas restaurantje op de Utrechtstestraat in Amsterdam en als ik daar in de buurt ben haal ik dat altijd.
Maak jij de paneer zelf? Wil ik ook nog een keer proberen. Maar ik doe nog een week zuivelvrij... 


- isara
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 26 mar 2014, 12:53
Re: Wat eten we vandaag?
Sapjes! Ik had vanochtend ineens bedacht dat ik een dagje ga vasten.