Wat eten we vandaag?
- JJV
- Berichten: 279
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
- Locatie: amsterdam
Re: Wat eten we vandaag?
Dank je Tippi. (recept staat ergens in t recepten topic)
De cannelloni maakte m stuk droger.. Wat ook de smaak wat beïnvloede.
En zat veel minder kaas in dan bij lasagne.
Vond t wel interessant experiment.
De cannelloni maakte m stuk droger.. Wat ook de smaak wat beïnvloede.
En zat veel minder kaas in dan bij lasagne.
Vond t wel interessant experiment.
~\v/~
- Peter^
- Berichten: 158
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:36
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Pompoen, ovenfriet zoete aardappelen, kipsateh. IJsboomstam als dessert.
Geniet van de positieve momenten.
- pluis
- Berichten: 349
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:03
Re: Wat eten we vandaag?
Zelfgemaakte cheeseburgs en een salade. Alleen voor mij zonder cheese. Evengoed lekker 

- Mack
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21
Re: Wat eten we vandaag?
Ravelijne heeft een rijsttafel gemaakt!
... Burpss ...
Details mag zij vertellen.


Details mag zij vertellen.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Het was:
Rendang Rusa (vertaald met Google Translate)
Ayam Nasu Palekko Hete kip uit Makassar, maar ik heb 'm niet heel heet gemaakt, want ik wilde het zelf ook nog kunnen eten. (Gold voor wel meer gerechten, trouwens.
)
Saté Kambing
Tum Celeng (Staat helaas niet op de foto.)
Oerap
Pecel (Uit het kookboek van Restaurant Blauw, waar je pindakaas gebruikt voor de saus, het gelinkte recept gaat uit van geroosterde pinda's met vlies, dus iets meer from scratch dan ik het deed. Verder wel redelijk hetzelfde.)
Roedjak
Atjar van bietjes
Lalab Tomat (Erg lekker!)
Lalab Koebis (Simpelste recept ooit: blancheer hele koolbladeren (of grote stukken), smeer er sambal oelek op, rol op. Verrassend lekker!)
Witte rijst en Nasi Kuning. Nasi kuning beetje eigen improv, dus geen recept van. Boven de witte rijst had ik de Tum Celeng gestoomd, dus daar zat ook nog een beetje het aroma van bananenblad en zo door. Ook allebei niet op de foto, want ik was de rijst in eerste instantie vergeten op tafel te zetten.
Volgens mij heb ik nu alles. Oh ja, twee soorten krupuk, zelf nog gebakken in een (ruim) laagje olie in de koekenpan. Maar de tweede soort die er zo leuk uit zag qua vorm vond ik eigenlijk niet lekker, dus die was meer voor de grappig.
Heb ik nou alles, @Mack ?
Het viel me trouwens relatief mee. Natuurlijk was ik nog steeds iets later klaar dan bedoelt, maar met dingen van te voren koken en invriezen ging het wel vrij soepel, zeker als ik grote porties kookte zodat je dus gewoon avondeten+extra maakt. Veel van deze dingen vroren goed en en warmden erg goed op en ook voor de dingen die je vers klaar wil maken kun je wel van te voren vast de boemboe klaarmaken en zo. Dus mijn eerste rijsttafel was geslaagd.
Edit: Wel ook mede dankzij de waanzinnig goed gesorteerde collectie aan warmhoudpannen en rechauds die Mack & the Gang meebrachten voor de gelegenheid!
Rendang Rusa (vertaald met Google Translate)
Ayam Nasu Palekko Hete kip uit Makassar, maar ik heb 'm niet heel heet gemaakt, want ik wilde het zelf ook nog kunnen eten. (Gold voor wel meer gerechten, trouwens.

Saté Kambing
Tum Celeng (Staat helaas niet op de foto.)
Oerap
Pecel (Uit het kookboek van Restaurant Blauw, waar je pindakaas gebruikt voor de saus, het gelinkte recept gaat uit van geroosterde pinda's met vlies, dus iets meer from scratch dan ik het deed. Verder wel redelijk hetzelfde.)
Roedjak
Atjar van bietjes
Lalab Tomat (Erg lekker!)
Lalab Koebis (Simpelste recept ooit: blancheer hele koolbladeren (of grote stukken), smeer er sambal oelek op, rol op. Verrassend lekker!)
Witte rijst en Nasi Kuning. Nasi kuning beetje eigen improv, dus geen recept van. Boven de witte rijst had ik de Tum Celeng gestoomd, dus daar zat ook nog een beetje het aroma van bananenblad en zo door. Ook allebei niet op de foto, want ik was de rijst in eerste instantie vergeten op tafel te zetten.

Volgens mij heb ik nu alles. Oh ja, twee soorten krupuk, zelf nog gebakken in een (ruim) laagje olie in de koekenpan. Maar de tweede soort die er zo leuk uit zag qua vorm vond ik eigenlijk niet lekker, dus die was meer voor de grappig.
Heb ik nou alles, @Mack ?

Het viel me trouwens relatief mee. Natuurlijk was ik nog steeds iets later klaar dan bedoelt, maar met dingen van te voren koken en invriezen ging het wel vrij soepel, zeker als ik grote porties kookte zodat je dus gewoon avondeten+extra maakt. Veel van deze dingen vroren goed en en warmden erg goed op en ook voor de dingen die je vers klaar wil maken kun je wel van te voren vast de boemboe klaarmaken en zo. Dus mijn eerste rijsttafel was geslaagd.

Edit: Wel ook mede dankzij de waanzinnig goed gesorteerde collectie aan warmhoudpannen en rechauds die Mack & the Gang meebrachten voor de gelegenheid!

- Heidi
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 12 aug 2017, 18:04
- Locatie: Noord-Holland
- Pien
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10
Re: Wat eten we vandaag?
Echt heel veel respect! Klinkt heerlijk allemaal
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Wow! Lekker zeg Ravelijne! Ik ben wel een beetje jaloers op Mack & the gang!
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Het was zeker jaloezie-waardig @Chell !
Misschien moet je binnenkort komen eten, dan kook ik een iets kleinere reprise voor jou. 


- Mack
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21
Re: Wat eten we vandaag?
Zoervleisj, erpel ut die oven, en unne salat. 

I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Ha! Dialect-eten!
Was het zuurvlees goed gelukt? 


-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Wat eten we vandaag?
Ik heb echt een mega geweldige witlof-met-ham-en-kaas gemaakt. Met fluffy aardappelpuree met een beetje mosterd. Kaassaus from scratch. Lekker goudbruin uit de oven. Huishoudvrouw win.
Conclusie: ik lust nog steeds geen gekookte witlof :')
(R. heeft wel mega gesmuld)
Conclusie: ik lust nog steeds geen gekookte witlof :')
(R. heeft wel mega gesmuld)
- Daantje
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
- Locatie: Goois Meisje
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Heb je het recept van Peter Goossens wel eens geprobeerd? Hij kookt de witlof niet maar braiseert ze.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Dat recept van Daantje ga ik ook eens opzoeken. Maar als je het rauw wel lust, kan ik je dat ovenrecept van voedzaam en snel aanraden. Ze zijn dan net niet koud, maar nog wel fris, of zo. Bijna een soort salade, maar net niet echt koud meer. Als je het rauw ook niks vind, dan helpt dat ook niet. 
