
Het WS receptentopic
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Ik ga er vanuit dat ik ze wel gewoon hier ergens in de straat kan kopen
(Rotterdam, West-Kruiskade... ongeveer de wereld in 1 straat)

- Pien
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10
Re: Het WS receptentopic
Dat gok ik ook ja
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Zuurbessen gevonden bij de Indiase toko aan de overkant. Morgen maken!
- Pien
- Berichten: 6
- Lid geworden op: 21 jun 2017, 14:10
Re: Het WS receptentopic
Let op met toevoegen van water. Ik heb er uiteindelijk kippenbouillonblok bij gegooid omdat het waterig bleef.
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Ik ga er gewoon minder bij doen dan.
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Dit receptentopic begon ooit met een recept voor char siu (of cha siew of whatever) met een zakje van de toko. Ik maakte het dit weekend from scratch met dit recept: http://www.aziatische-ingredienten.nl/char-siu/ en het is zooooooooo lekker geworden! Dus die wilde ik even delen, want supercool om zoiets echt echt echt helemaal zelf te maken.
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Wat een geheugen heb jij, dat je het eerste recept nog weet! Rozenlikeur als ingrediënten klinkt wel heel apart. Verder ga ik helemaal watertanden van je postje. Tijd voor lunch, denk ik. 

-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Ik heb gewoon Shaoxing gebruikt en geen rozenlikeur.
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Ah, is mijn oog net weer op het verkeerde gevallen.
Ben wel benieuwd of het nog iets zou toevoegen. Misschien een keer maken met Zarath.

- Voleuse
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
- Locatie: R'dam
Re: Het WS receptentopic
Bij de Kade hebben ze hier een vega versie van, die vind ik ook altijd zoooo lekker!
Daar zit dan zoetzure komkommer bij. Daar zou ik graag eens een goed recept van willen trouwens, tips zijn welkom!
Daar zit dan zoetzure komkommer bij. Daar zou ik graag eens een goed recept van willen trouwens, tips zijn welkom!
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Zoetzure komkommer is supersimpel!
1 komkommer in dunne plakjes of linten
100 ml (rijst)azijn
2 eetlepels suiker
Evt een klein rood pepertje als je wat pit wilt
Suiker, azijn en het optionele pepertje in een pannetje verwarmen tot de suiker opgelost is, over de komkommer gieten. Klaar.
1 komkommer in dunne plakjes of linten
100 ml (rijst)azijn
2 eetlepels suiker
Evt een klein rood pepertje als je wat pit wilt
Suiker, azijn en het optionele pepertje in een pannetje verwarmen tot de suiker opgelost is, over de komkommer gieten. Klaar.
- Voleuse
- Berichten: 78
- Lid geworden op: 27 jan 2010, 19:02
- Locatie: R'dam
Re: Het WS receptentopic
Ga ik een keer proberen, thx!
I need you to press me down before my body flies away from me ~ Tune yards, Powa
- JJV
- Berichten: 279
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
- Locatie: amsterdam
Re: Het WS receptentopic
Ik maak m zonder pannetje of pepertje. Maar met blaadjes verse basilicum. (komkommer over een zg mandoline halen zorgt t vocht uit de komkommer wel voor t smelten vd suiker)
Rijst azijn is redelijk key overigens. Anders wordt het snel te zuur.
Rijst azijn is redelijk key overigens. Anders wordt het snel te zuur.
~\v/~
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Gisteren deze Griekse ovenschotel met vis gemaakt. Basically visfilet mengen met ui, paprika, uitgelekte gepelde tomaat uit blik, olijven en feta overgieten met een mengsel van witte wijn en olijfolie en drie kwartier in de oven zetten. Ik heb de uien van te voren in een pan gefruit en er ook nog verse tomaat bij gedaan. Het originele recept had ook nog kappertjes, maar die heb ik weggelaten omdat Zarath die niet lekker vindt. Ik had geen kalamata olijven, maar ik had alleen gewone zwarte in het keukenkastje staan. Dit was echt lekker en blijft erin!
- skaoot
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 18 okt 2010, 18:08
- Locatie: Den Bosch
Re: Het WS receptentopic
Oeh dat van die komkommer ga ik proberen! Dat vind ik echt nog superlekker ondanks mn anosmie.
This heart gets stronger, this skin gets thicker, this mouth gets louder (Danko Jones)
Oh a shiny squirrel in your pants!
Oh a shiny squirrel in your pants!