De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife)

In welke mate genereert een sexy vrouwenavatar meer ongewenste pb'tjes?

Dit maakt zeer veel verschil (ik spreek uit ervaring)
3
15%
Het levert merkbaar meer berichtjes op (ik spreek uit ervaring)
3
15%
Het levert ietwat meer berichtjes op maar niet veel (ik spreek uit ervaring)
2
10%
Ik heb geen verschil gemerkt of heb nooit van avatar gewisseld
5
25%
Ik denk dat het serieus veel verschil maakt
4
20%
Ik denk dat het wel meer spam oplevert maar niet overdreven
1
5%
misschien dat het wat extra berichtjes oplevert maar dan weinig
1
5%
Joh, Wever...geloof je dat nu zelf? :P
0
Geen stemmen
Ik heb er geen mening over
1
5%
 
Totaal aantal stemmen: 20

Wever

De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife)

Bericht door Wever »

(nota: dit is grotendeels een rant)

Het is weer eens zo ver. Voor de tweede of derde keer dat ik meelees is er op fetlife onder het mom van "joh...hebben jullie dat nu ook?" een 'discussie' gestart over profielhoppers die aanzoekberichtjes sturen (linkje voor mensen met een fet-account). Discussie staat trouwens tussen aanhalingstekens omdat draadjes op fetlife ofwel de OT unaniem bashen ofwel unaniem gelijk geven. In dit geval uiteraard het laatste. Maar door het scannen van de replies viel me op dat niet alle vrouwen er evenveel last van schenen te hebben. En dat diegenen die de meeste pb's ontvingen diegenen met de meest sexy avatar (en foto's op hun profiel) waren.

En omdat je op fetlife avatars niet kan uitschakelen is zo'n gedachte moeilijk ongedaan te maken. Al snel las ik het draadje als volgt (het zwart is een korte omschrijving van hun avatar...de tekst is een parafrasering):

vrouw met spaghettibandjes: ik krijg zoveel profielhoppers over de vloer!
close up van rode pumps: ja, dat klopt!
sexy schooljuf: ik krijg ze ook maar zit er niet mee.
artistieke zwartwitfoto van sexy korset-outfit: ik ook en zit er evenmin mee.
als vrouw uitziende transgender: het gebeurt...niet zo vaak, maar toch...
BDSM-symbool: hmm...ik heb het niet (nota: dit is een man)
leren jurk zonder gezicht: ja, dat gebeurt
dat elfenhangertje uit Tolkien: ik heb het nooit. (nota: dit is een vrouw)
net niet uitpuilende borsten: ik heb er zoveel last van!
kerel in zonnebril op terras: ik heb dat dus nooit
lolcat-foto: ik heb het ook vrijwel nooit. (nota: dit is een vrouw)
nerdy uitziende vrouw: het gebeurt zelden.

Enzovoort. Dat mannen zelden aanzoeken krijgen van vrouwen die geen profielen lezen is wel bekend...maar ik had er niet bij stilgestaan dat de avatar en de foto's op het profiel ook een rechtstreekse invloed lijkt te hebben op de hoeveelheid van die berichtjes.

Ik heb ook even wat van de profielen van de klagers aangeklikt, en in de meeste gevallen zijn er buiten die ietwat suggestieve avatar* nog een meerdere andere foto's te vinden van bondages, latex/leren kleding, korsetten en/of seksueel getinte foto's (alleen mevrouw latex rok zonder gezicht had verder slechts vanille-foto's).

Nu...het is absoluut niet mijn bedoeling om hier de puritein uit te gaan hangen of privéspringers te gaan beschermen. Maar ik vind het wat idioot (of zelfs hypocriet) om enerzijds je profiel vol sexy foto's te gooien en anderzijds te klagen dat het seksbeluste mannetjes aantrekt. In de jaren '90 kon je misschien nog pretenderen niet te weten dat mannen visueel ingesteld zijn, maar als dat vandaag de dag nog niet is doorgedrongen heb je met oogkleppen op onder een dikke laag stenen geleefd.

Om het nog wat leuker te maken promoot fetlife het ook nog eens schaamteloos. Voor de leden: kijk maar eens op je feed-pagina. "Kinky & popular pics", "kinky & popular vids"...de "stuff you love" is gelimiteerd tot afbeeldingen en ook van je feed zelf wordt elke mening die langer is dan een tweetbericht afgekapt (in tegenstelling tot de afbeeldingen, waarvan je meteen een thumbnail te zien krijgt i.p.v. alleen de linkerbovenhoek).
Het akeligste daaraan is misschien nog wel dat die "kinky & popular pics" vlakbij de links naar commerciële BDSM-sites staan**. Tja...je zal maar de pech hebben dat veel mensen je afbeeldingen "like"-en: je foto staat meteen bij duizenden fetlife gebruikers tussen links naar whippedass en de fetlife-merchandising.


Maar om even terug te komen op de eigenlijke stelling die bij de poll hoort: volgens mij trekt een sexy avatar een avatar van een sexy vrouw meer ongewenste privéberichtjes dan een genderneutrale of mannelijke afbeelding.
Nu heb ik dat niet uit persoonlijke ervaring (die een of twee aanzoekjes in ongeveer evenveel maand kan ik bezwaarlijk een verschil met een vorige avatar noemen). Vandaar dat ik benieuwd ben naar hoe anderen (met name vrouwen) dit ervaren. Ik weet best dat een genderneutrale avatar niet alles tegenhoudt, maar daar gaat het niet om. Ik vraag me vooral af of er verschil in zit. en zo ja, in welke mate dit is (erg groot, redelijk wat meer, nauwelijks meer, geen verschil).
Dit mag op WS, fetlife, OKCupid of eender welke site zijn. Het moet echter wel gaan over ongewenste pb's, dus periode's nadat je een of ander zoekertje geplaatst heb tellen uiteraard niet mee.

Dus...jullie mening, graag. :)






(disclaimer: in navolging van waar de personen in dat andere topic over kloegen heb ik ook hun profiel eens doorgelezen. Zoals ik reeds verwachtte was dat zonder uitzondering saaie persoonsgegevens. Als er al enige info in stond die niets met BDSM te maken had was het iets als "ouder van zoveel kinderen" of "ik heb X als hobby". Totnogtoe vond ik Olleke's profiel gewoon "wel leuk om te lezen". Nu ik wat referentiemateriaal heb vind ik haar profieltekst STUKKEN interessanter)

*ik weet dat dit nogal van persoon tot persoon verschilt, dus ik hoop dat jullie het idee wat kunnen volgen
**tenminste: daar zouden ze staan als ik ze niet met adblockplus had verwijderd (lang leve firefox)
Gilraen^

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Gilraen^ »

Ik denk dat het wel uitmaakt. Daarom heb ik nogal wat foto's voor enkel vrienden gezet en heb ik of een foto van mij en Hertz of een heel "saaie" foto als avatar. Onder het motto dat ik het ook voor me kan gebruiken in plaats van tegen me laat gebruiken.
Gebruikersavatar
Daantje
Berichten: 43
Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
Locatie: Goois Meisje
Contacteer:

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Daantje »

Ik merk verschil. Sinds ik die sokken&schoenen avatar heb krijg ik zo af en toe een berichtje van, laat ik het maar een profielhopper noemen. Voorheen had ik op fetlife altijd een avatar met Beer in de boeien, daar heb ik nooit een reactie opgehad van iemand die ik niet ken. Naar aanleiding van mijn huidige avatar (dezelfde als hier) heb ik een handjevol reacties en PB's gehad van onbekenden. Ik ben nu wel in voor een experimentje met een sexy vrouwelijke avatar van mezelf om te zien of dat echt zoveel verschil maakt.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
Guilty

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Guilty »

Een half-blote outfit trekt ook meer mannelijke aandacht in de disco dan een boerka. Dus, ja, het zal vast wel uitmaken.
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 325
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door kitten »

Wever schreef:Tja...je zal maar de pech hebben dat veel mensen je afbeeldingen "like"-en: je foto staat meteen bij duizenden fetlife gebruikers tussen links naar whippedass en de fetlife-merchandising.
Dat vind ik geen pech. Ik waardeer FL, dus ik heb geen probleem met de reclame, maar als mij nieuwste sexy foto er bij K&P onder zou staan, zou ik alleen maar machtig trots zijn hoor! :D :D Dat vind ik op geen enkele manier pech. De adverteerders zijn ook maar mensen en bedrijven die FL helpen gratis te blijven.

@fixertje: doen! :D

Ik heb een decolleté en krijg inderdaad wel eens mails. Ik klik ze weg of als ze erg uitzonderlijk zijn, zet ik ze hier in het humor deel. Maar storend vind ik ze zelden.
Gebruikersavatar
Daantje
Berichten: 43
Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
Locatie: Goois Meisje
Contacteer:

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Daantje »

In de K&P staan, ook naast een of andere pornositeadvertentie zou ik echt niet erg vinden. Sterker nog, ik zou zelfs trots zijn en mijn ego gestreeld voelen. Daarnaast ik vind de advertenties op fetlife absoluut niet storend. Ze zijn klein, niet opvallend of hinderlijk en gepast voor de site. Zelfs nu ik betaal voor fetlife vind ik het niet erg dat ze er staan.

@Kitten: moet ik wel nog een goede sexy foto hebben vanmezelf. Ik weet niet of een van de Ardennenmeet foto's sexy genoeg zijn om PB'tjes uit te lokken.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
Boefje

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Boefje »

Wever schreef:Nu...het is absoluut niet mijn bedoeling om hier de puritein uit te gaan hangen of privéspringers te gaan beschermen. Maar ik vind het wat idioot (of zelfs hypocriet) om enerzijds je profiel vol sexy foto's te gooien en anderzijds te klagen dat het seksbeluste mannetjes aantrekt. In de jaren '90 kon je misschien nog pretenderen niet te weten dat mannen visueel ingesteld zijn, maar als dat vandaag de dag nog niet is doorgedrongen heb je met oogkleppen op onder een dikke laag stenen geleefd.
Hm. Ik vind dit wat kortzichtig. Onder dit argument kun je ook tegen een vrouw zeggen dat ze zelf de verkrachting uitlokte omdat haar rokje te kort was...
Lucifer Morningstar

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Lucifer Morningstar »

Ik denk dat als je mooie sexy foto's plaatst dat je niet verbaasd moet zijn als dat reacties oplevert. Hetzelfde geldt voor uitgaan in mooie sexy kleding. Dan kan je in beide gevallen nog wel klagen over de manier waarop er gereageerd wordt. Als je je sexy kleedt en je stoort je aan goedkeurende/bewonderende blikken, dan heb je toch echt pech. Maar als iemand ongevraagd aan je zit, dan zit die ander fout. Bij mooie sexy foto's kan je reacties verwachten, maar als die reactie een bedroevend niveau heeft, dan mag je daar best over klagen.
Sayaatje

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Sayaatje »

hier nog een Lolcat persoon :)

ik krijg wel eens een reactie, maar dat is beperkt tot... 1 keer in de 2 jaar? xD
Als iemand bij mij reageert die ik niet ken, is dat op een van de lolcatz... Dat ie leuk gevonden is enzo.. :)

Dus ik denk dat het echt uit maakt wat voor profiel je hebt en hoeveel reacties je krijgt. Want voor de rest is mijn profiel best oke denk ik, maar de foto breekt het omdat dat het eerste is wat je ziet. Mensen kijken dus niet snel verder dan de foto. ;)
Guilty

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Guilty »

Boefje schreef:Hm. Ik vind dit wat kortzichtig. Onder dit argument kun je ook tegen een vrouw zeggen dat ze zelf de verkrachting uitlokte omdat haar rokje te kort was...
Vreemde vergelijking. Mensen verkrachten is strafbaar, een pb'tje sturen op Fetlife (of op andere wijze proberen te flirten) niet. Je mag verwachten dat mensen zich aan de wet en/of huisregels van FL houden, maar het is naief om te verwachten dat er niet met je geflirt wordt als je je sexy gaat kleden.

Ook inhoudelijk slaat de vergelijking tussen een pb'tje een een verkrachting trouwens echt als een tang op een varken.
Gebruikersavatar
Daantje
Berichten: 43
Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
Locatie: Goois Meisje
Contacteer:

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Daantje »

Ik vind de vergelijking tussen een PB en verkrachting ook nogal scheef. Een PB'tje sturen zie ik meer als flirten inderdaad. Dat kan ook op een hele ongepaste manier natuurlijk. Maar verkrachting is het niet.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
Gebruikersavatar
kitten
Berichten: 325
Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
Locatie: Brabant

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door kitten »

Overigens, ik ben van cartoon katje gewisseld naar decolleté. Maar ik heb geen enorme toename gemerkt. Deelnemer zijn van, en actief posten in groepen als "gangbangs" en "male chastity", levert volgens mij meer op.
Pluu

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Pluu »

:nopompom: Mijn foto is kennelijk niet sexy dan, want ik krijg zelden prive-springers. :nopompom:

Het komt wel eens voor, maar meestal zijn het dan slaafjes uit het buitenland die me een massa-tekstje sturen, ze gaan in ieder geval nooit op specifieke foto's of info uit mijn profiel in.
Gebruikersavatar
Daantje
Berichten: 43
Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
Locatie: Goois Meisje
Contacteer:

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Daantje »

Massaberichtjes heb ik nog niet gehad. De dingen die ik kreeg waren vooral voet/schoen/sok fetishisten. Begrijpelijk natuurlijk met dat plaatje.
Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
Wever

Re: De invloed van een avatar op het aantal pb'tjes (fetlife

Bericht door Wever »

Boefje schreef:
Wever schreef:Nu...het is absoluut niet mijn bedoeling om hier de puritein uit te gaan hangen of privéspringers te gaan beschermen. Maar ik vind het wat idioot (of zelfs hypocriet) om enerzijds je profiel vol sexy foto's te gooien en anderzijds te klagen dat het seksbeluste mannetjes aantrekt. In de jaren '90 kon je misschien nog pretenderen niet te weten dat mannen visueel ingesteld zijn, maar als dat vandaag de dag nog niet is doorgedrongen heb je met oogkleppen op onder een dikke laag stenen geleefd.
Hm. Ik vind dit wat kortzichtig. Onder dit argument kun je ook tegen een vrouw zeggen dat ze zelf de verkrachting uitlokte omdat haar rokje te kort was...
Ik weet het: als je het argument verder door zou trekken zou je daar vroeg of laat op uitkomen. Maar dat gebeurt hier niet. En ik heb het idee dat net het feit dat mannen 100% schuldig zijn aan de verkrachting, ongeacht de kleding, intussen gezien wordt als een soort vrijgeleide. Met name dat vrouwen met wat dan ook mogen uitpakken én mannen de schuld geven dat ze daarop reageren.

Een van de vermelde dames had bijna tweehonderd foto's op haar profiel van zichzelf in beha/lingerie. Op een site bedoeld voor kinkerts, BDSM'ers, exhibitionisten en alle andere soorten perverselingen zoals jij en ik. Wordt het dan niet erg moeilijk te verdedigen dat haar vrijheid om zoveel foto's van zichzelf te gooien totaal zonder verantwoordelijkheid is?

Guilty (en fixertje) zeiden al dat het hier om flirten gaat. Zelf hamer ik graag op de plaats. Als je online, op een site die ervoor gemaakt is, al geen pervert mag zijn...waar mag je het dan juist wel zijn?
Gesloten