Het WS receptentopic
- Crownless
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31
Re: Het WS receptentopic
Ja, dat kan denk ik ook. In het van internet geplukte recept gingen ze er in kleine stukjes in.
If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
- tessie
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:01
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Re: Het WS receptentopic
Oeh die kwarktaart lijkt me echt lekker! Die wil ik binnenkort ook eens maken 

- skaoot
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 18 okt 2010, 18:08
- Locatie: Den Bosch
Re: Het WS receptentopic
kom ik wel even proeven 

This heart gets stronger, this skin gets thicker, this mouth gets louder (Danko Jones)
Oh a shiny squirrel in your pants!
Oh a shiny squirrel in your pants!
- tessie
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:01
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Re: Het WS receptentopic
Anders kom jij hem hier maken, mag je onze staafmixer gebruiken. En dan proef ik wel 

- skaoot
- Berichten: 10
- Lid geworden op: 18 okt 2010, 18:08
- Locatie: Den Bosch
Re: Het WS receptentopic
haha teamwork! en dan doet Jay de boodschappen? 

This heart gets stronger, this skin gets thicker, this mouth gets louder (Danko Jones)
Oh a shiny squirrel in your pants!
Oh a shiny squirrel in your pants!
- tessie
- Berichten: 42
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:01
- Locatie: Almere
- Contacteer:
Re: Het WS receptentopic
Goed idee!! 

- Crownless
- Berichten: 170
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:31
Re: Het WS receptentopic
Gemaakt voor mijn vriendje
(de foto is wel iets bleker dan ie was)
Eenmaal cheesy cheesecake

Eenmaal cheesy cheesecake

Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
If history repeats itself, I'm so getting a dinosaur!
Re: Het WS receptentopic
awww
over recepten voor vriendje gesproken. Ik heb een hele mooie flexibele hartvorm waar ik graag iets in wil bakken als Peter hier weer komt. Iemand een idee wat ik kan maken? Niet te moeilijk, ben niet zo bakker.
over recepten voor vriendje gesproken. Ik heb een hele mooie flexibele hartvorm waar ik graag iets in wil bakken als Peter hier weer komt. Iemand een idee wat ik kan maken? Niet te moeilijk, ben niet zo bakker.
- kitten
- Berichten: 362
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Het WS receptentopic
Noms! Met chocola!
- cinderella
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 10:58
- Locatie: Overijssel
Re: Het WS receptentopic
@ lotus: waarom niet gewoon een cake?
En als je iets speciaals wil, een marmercake? Of er appelplakjes induwen en na het bakken bestrijken met wat glazuur van abrikozenjam?
En als je iets speciaals wil, een marmercake? Of er appelplakjes induwen en na het bakken bestrijken met wat glazuur van abrikozenjam?
toen doet er nu niet meer toe
- JJV
- Berichten: 279
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
- Locatie: amsterdam
Re: Het WS receptentopic
StaaterinderdaadnietinVoleuse....
Bakje gekookte bietjes met fijngesnipperde komkommer mengen en evt staafmixen.
( recept meldt 2 bietjes en 2 komkommers. maar litauwse komkommers zijn van die kleine die toko's verkopen)
2 gekookte eieren fijn kruimelen en toevoegen met 1 of 2 bosuitjes en snufje zout
klein bakje sourcreme en liter karnemelk erbij en goed roeren.
Evt in de koelkast zetten. (de soep blijft KOUD dus)
serveren met dille en ernaast krokant gebakken of gefrituurde aardappeltjes.
in vilnius op bijna elk terras te koop en lekker fris bij heet weer.
Bakje gekookte bietjes met fijngesnipperde komkommer mengen en evt staafmixen.
( recept meldt 2 bietjes en 2 komkommers. maar litauwse komkommers zijn van die kleine die toko's verkopen)
2 gekookte eieren fijn kruimelen en toevoegen met 1 of 2 bosuitjes en snufje zout
klein bakje sourcreme en liter karnemelk erbij en goed roeren.
Evt in de koelkast zetten. (de soep blijft KOUD dus)
serveren met dille en ernaast krokant gebakken of gefrituurde aardappeltjes.
in vilnius op bijna elk terras te koop en lekker fris bij heet weer.
~\v/~
-
- Berichten: 167
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:21
Re: Het WS receptentopic
Voor Ravelijne (maar ik kan het anderen ook aanraden
)
Tomatensaus from scratch
Nodig:
- Een dag met veel tijd
- Een grote stoof/braadpan
Ingrediënten:
3 kg mooie tomaten.
2 uien, gesnipperd
olijfolie
2 chilipepers (zaadlijsten eruit halen, tenzij je een wat pittigere variant wilt) deze sudder je helemaal stuk en kan geen kwaad voor eventuele kleintjes
1 glas rode wijn ( alcohol verdampt tijdens sudderen, kan ook geen kwaad )
zout/peper
halve bol knoflook
paar laurierblaadjes (ben ik de vorige keer vergeten, was nog steeds even lekker)
optioneel: Italiaanse kruiden (vers of gedroogd, wat je dan ook in huis hebt of waar je zin in hebt. Ik gooi het er altijd tegelijkertijd met de wijn bij)
Howto:
Snipper de uien en zet een flinke stoofpan op het vuur.
Giet een scheut olijfolie in de pan, gooi de uien erbij en draai het vuur laag. Nu begint het afwachten. De ui moet super langzaam garen, deze wordt dan zoeter en de scherpte gaat er af. Fijn voor mensen of kinderen met lastige darmen
Na 35 minuten (serieus, zo lang moet het garen!), doe je de fijn gesneden chilipepers erbij.
Laat ook dit 15 minuten stoven.
Knoflook erbij. Kan geperst of gewoon klein gesneden. Tip: gooi zout over de knoflook bij het snijden, dit voorkomt dat de knoflook bitter wordt.
LET OP! Verander niks aan de volgorde hierboven!!
Mocht je de saus direct met gehakt willen maken, dan moet je die er nu in doen, met peper/zout naar smaak. Ik doe niet nooit, want ik heb liever een voorraad basic tomatensaus, omdat het ook prima werkt op bv. pizza's.
Nu stapel je de gewassen tomaten in de pan. Niet bang zijn, gewoon de pan helemaal vol stapelen. De tomaten hoeven niet ontveld te worden of wat dan ook (wel het groen eraf natuurlijk
).
Vuur moet laag, op standje stoof.
Na een uurtje zul je zien dat de tomaten al wat beginnen te zakken.
Nu giet je een glas wijn (of iets meer) erbij en laat je het verder met rust (kan ik nooit, ik ga altijd roeren en pletten enzo)
Géén deksel op de pan! De saus moet inkoken.
Na ongeveer 2/3 uur zijn de tomaten helemaal opgelost. Laat gewoon net zo lang sudderen tot je een mooie dikke , prachtig rode saus hebt.
Soms duurt het 3/4 uur, soms langer, afhankelijk van de tomaat die je gebruikt. Sowieso geldt: hoe langer het suddert, hoe lekkerder het wordt!
Als je de tomatenvelletjes toch nog wat vervelend vindt, kun je evt. aan het eind de staafmixer er even snel doorheen gooien.
Et voila! Een fantastische basissaus voor pasta, pizza en groenten
Kan prima in de vriezer!
En als bonus ruikt je huis ook nog eens de hele dag héérlijk!

Tomatensaus from scratch

Nodig:
- Een dag met veel tijd
- Een grote stoof/braadpan
Ingrediënten:
3 kg mooie tomaten.
2 uien, gesnipperd
olijfolie
2 chilipepers (zaadlijsten eruit halen, tenzij je een wat pittigere variant wilt) deze sudder je helemaal stuk en kan geen kwaad voor eventuele kleintjes
1 glas rode wijn ( alcohol verdampt tijdens sudderen, kan ook geen kwaad )
zout/peper
halve bol knoflook
paar laurierblaadjes (ben ik de vorige keer vergeten, was nog steeds even lekker)
optioneel: Italiaanse kruiden (vers of gedroogd, wat je dan ook in huis hebt of waar je zin in hebt. Ik gooi het er altijd tegelijkertijd met de wijn bij)
Howto:
Snipper de uien en zet een flinke stoofpan op het vuur.
Giet een scheut olijfolie in de pan, gooi de uien erbij en draai het vuur laag. Nu begint het afwachten. De ui moet super langzaam garen, deze wordt dan zoeter en de scherpte gaat er af. Fijn voor mensen of kinderen met lastige darmen

Na 35 minuten (serieus, zo lang moet het garen!), doe je de fijn gesneden chilipepers erbij.
Laat ook dit 15 minuten stoven.
Knoflook erbij. Kan geperst of gewoon klein gesneden. Tip: gooi zout over de knoflook bij het snijden, dit voorkomt dat de knoflook bitter wordt.
LET OP! Verander niks aan de volgorde hierboven!!
Mocht je de saus direct met gehakt willen maken, dan moet je die er nu in doen, met peper/zout naar smaak. Ik doe niet nooit, want ik heb liever een voorraad basic tomatensaus, omdat het ook prima werkt op bv. pizza's.
Nu stapel je de gewassen tomaten in de pan. Niet bang zijn, gewoon de pan helemaal vol stapelen. De tomaten hoeven niet ontveld te worden of wat dan ook (wel het groen eraf natuurlijk

Vuur moet laag, op standje stoof.
Na een uurtje zul je zien dat de tomaten al wat beginnen te zakken.
Nu giet je een glas wijn (of iets meer) erbij en laat je het verder met rust (kan ik nooit, ik ga altijd roeren en pletten enzo)
Géén deksel op de pan! De saus moet inkoken.
Na ongeveer 2/3 uur zijn de tomaten helemaal opgelost. Laat gewoon net zo lang sudderen tot je een mooie dikke , prachtig rode saus hebt.
Soms duurt het 3/4 uur, soms langer, afhankelijk van de tomaat die je gebruikt. Sowieso geldt: hoe langer het suddert, hoe lekkerder het wordt!
Als je de tomatenvelletjes toch nog wat vervelend vindt, kun je evt. aan het eind de staafmixer er even snel doorheen gooien.
Et voila! Een fantastische basissaus voor pasta, pizza en groenten

En als bonus ruikt je huis ook nog eens de hele dag héérlijk!
- juffie
- Site Admin
- Berichten: 317
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 13:48
- Locatie: Omgeving Tiel
Re: Het WS receptentopic
mmm
slowcooking, ik ga het een keer proberen. Kilo's tomaten kopen op de markt en aan de slag. Dat stapelen in de pan vond ik wel leuk!

- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Het WS receptentopic
Ik ga 'm zeker ook proberen! Ik zal morgen (of zo) het recept van de gevulde papaja uit de oven posten, nu ga ik eerst omvallen en dood zijn. 
