Wat eten we vandaag?
- JJV
- Berichten: 279
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:16
- Locatie: amsterdam
Re: Wat eten we vandaag?
Misschien raar idee. maar is gourmetten.geen.optie? scheelt jou kook tijd en wordt door veel mensen toch als bijzonder gezien.
~\v/~
- Ravelijne
- Berichten: 5
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:43
Re: Wat eten we vandaag?
Ik zat ook aan kip te denken, maar dan moet je wel echt een grote oven hebben (of 2 ovens) als je er twee tegelijk klaar wil hebben...
Vandaag stoofvlees maken (in bier of wijn) wat je morgen alleen hoeft op te warmen en (al warm gemaakte diepvries) aardappelpuree mooi opspuiten in ovenschaal en met wat gesmolten boter en evt. beschuitkruim erover gratineren in de oven? Of 's ochtends mooi opspuiten op de borden, en dan met stoofvlees in het midden op bord en al opwarmen in magnetron?
Of deze: Marrokaanse gehaktballetjes in saus. Ik doe er altijd een blikje kikkererwten bij op het laatst voor wat meer body in de saus en dan rijst, gierst of couscous serveren. Instant couscous is echt een kwestie van heet water er bij gieten, dat is supersnel (Cinderella had daar laatst ook een recept mee). Eventueel een salade er naast voor wat meer groen (fijn uit zo'n kant en klaar gewassen zakje) en het staat in een oogwenk op tafel.
Vandaag stoofvlees maken (in bier of wijn) wat je morgen alleen hoeft op te warmen en (al warm gemaakte diepvries) aardappelpuree mooi opspuiten in ovenschaal en met wat gesmolten boter en evt. beschuitkruim erover gratineren in de oven? Of 's ochtends mooi opspuiten op de borden, en dan met stoofvlees in het midden op bord en al opwarmen in magnetron?
Of deze: Marrokaanse gehaktballetjes in saus. Ik doe er altijd een blikje kikkererwten bij op het laatst voor wat meer body in de saus en dan rijst, gierst of couscous serveren. Instant couscous is echt een kwestie van heet water er bij gieten, dat is supersnel (Cinderella had daar laatst ook een recept mee). Eventueel een salade er naast voor wat meer groen (fijn uit zo'n kant en klaar gewassen zakje) en het staat in een oogwenk op tafel.
- cinderella
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 10:58
- Locatie: Overijssel
Re: Wat eten we vandaag?
Vind je couscous te simpel, kun je deze salade proberen (evt. de pasta in rijstvorm (in Marokkaanse winkels heb ik ze gezien) te vervangen door gewone of gekleurde rijst). Ik neem tenminste aan dat je rauwe groenten wel mag. En dan idd met bijv. gehaktballetjes, of met sateetjes die je op een grill of in de oven gaart.
toen doet er nu niet meer toe
- cinderella
- Berichten: 95
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 10:58
- Locatie: Overijssel
Re: Wat eten we vandaag?
Voor mensen die recepten zoeken, dit zijn de sites waar ik regelmatig kijk:
koken met karin
ztrdg magazin (klik op elke dag voor de snellere recepten, voor het weekend is wat uitgebreider)
Er zijn natuurlijk meer receptensites, maar vaak wordt je overladen door 1001 mogelijkheden. Dit is een beetje overzichtelijk, en ik kan er redelijk veel mee.
De laatste is soms wel met ingrediënten die exclusiever zijn. Dus lastig aan te komen en/of loeiduur. Maar daar valt soms wel omheen te werken. Hier staat bijvoorbeeld ook het recept voor dukkah waar ik het gister over had.
koken met karin
ztrdg magazin (klik op elke dag voor de snellere recepten, voor het weekend is wat uitgebreider)
Er zijn natuurlijk meer receptensites, maar vaak wordt je overladen door 1001 mogelijkheden. Dit is een beetje overzichtelijk, en ik kan er redelijk veel mee.
De laatste is soms wel met ingrediënten die exclusiever zijn. Dus lastig aan te komen en/of loeiduur. Maar daar valt soms wel omheen te werken. Hier staat bijvoorbeeld ook het recept voor dukkah waar ik het gister over had.
toen doet er nu niet meer toe
- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
Mocht je gourmetten leuk vinden en niet genoeg gourmetsets hebben, ik heb er nog 2 

**Self Rescuing Princess**
- Mack
- Berichten: 54
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 14:21
Re: Wat eten we vandaag?
Lasagna voorbereiden en een stuk kaasvrij houden?
I'm whelmed. Not overwhelmed, not underwhelmed, just the right amount of whelmed.
- Daantje
- Berichten: 53
- Lid geworden op: 11 aug 2009, 09:04
- Locatie: Goois Meisje
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Of een schaal lasagne zonder kaas maken. Dat is vooraf goed te doen eventueel al gaar maken, dat je 'm alleen maar hoeft op te warmen.
Hier is het pannenkoeken!
Hier is het pannenkoeken!

Volg mijn Transitieblog: fadinggender.nl
- Peter^
- Berichten: 158
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:36
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag?
Hier bloemkool, aardappelpuree en kipshaormareepjes van de Islamitische slager bij mijn werk in de buurt. Nog nooit zulke lekkere zachte kopshaorma gegeten.
Geniet van de positieve momenten.
- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
Die is hier ook fantastisch! De kipshoarma van de islamitische slager! en 6 euro de kilo ipv 8.95 voor 500 gram bij de poelier
**Self Rescuing Princess**
- Peter^
- Berichten: 158
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 20:36
- Locatie: Utrecht
- Contacteer:
- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
- kitten
- Berichten: 362
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:25
- Locatie: Brabant
Re: Wat eten we vandaag?
Weet het nog steeds niet...
Ben wel blij met alle tips hoor!!!

- eireann
- Site Admin
- Berichten: 326
- Lid geworden op: 09 aug 2009, 11:19
- Locatie: Den Bosch
Re: Wat eten we vandaag?
oh lekker, mosselen. Jammer genoeg vind mijn maag dat tegenwoordig geen goed idee meer.