Ik was blij verrast vanavond, want ik gooide maar wat bij elkaar en had er eigenlijk een hard hoofd in. Maar het was hartstikke lekker. Het is nog low-carb en met veel verse groente ook.
Bloemkool-rijst met kip en champignons
kipfilet (1 grote of 2 kleine)
half bakje champignons
half bakje oesterzwammen
1 dunne prei
bleekselderij (1 dikke of 2 dunne stengels)
1 ui
geitenkaas (ik had 'petit chèvre doux' van President, ongeveer 100 gram)
verse peterselie
verse dille
iets meer dan een halve bloemkool
Fruit de fijngesneden ui in wat boter tot hij wat glazig word, voeg de prei in ringetjes en de bleekselderij in dunne schijfjes toe. Zet opzij en bak in wat nieuwe boter de champignons. Mijn kipfilet was al gaar (want bouillon aan het trekken), maar die zou je ook eerst kunnen bakken en dan de champignons er later bij doen.
Maak de bloemkool korrelig in een keukenmachine tot het ongeveer de consistentie van rijst heeft. Bak de bloemkool kort in een pan met wat boter, tot het net gaar is. Beter iets te kort en nog een beetje knapperig, dan te lang en zompig!
Doe de groente bij het kip-champignonmengsel en laat de geitenkaas er een beetje over smelten, maar niet helemaal. Roer er als laatste een paar eetlepels gehakte dille en peterselie door. Serveer over de bloemkool-'rijst'.